Feel the Web

[vc_row][vc_column][maxtitle heading=”3″ maxtitle_content=”Θέλω να δημιουργήσω μια εφαρμογή Android. Πού πρέπει να ξεκινήσω;”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Πραγματοποιήσατε  μια εκπληκτική ιδέα για εφαρμογές για κινητά. Ίσως γνωρίζετε ακόμη και ποιες ακριβώς δυνατότητες πρέπει να διαθέτει ή πώς θέλετε να εμφανίζεται η διεπαφή χρήστη.

Και τώρα τι?

Τώρα ήρθε η ώρα να σηκώσετε τα μανίκια σας και να κάνετε κάποια μαγικά ! Αλλά πρώτα, χρειάζεστε ένα σχέδιο.

Θυμηθείτε, ένας στόχος χωρίς σχέδιο είναι απλώς μια ευχή.. και είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να μετατρέψετε αυτήν την επιθυμία σε στόχο και αυτόν τον στόχο σε πραγματικότητα. Ας δούμε λοιπόν τα συγκεκριμένα βήματα για να φτάσεετε στο τελικό προϊόν σας.

 

Κάντε την έρευνά σας

Ξεκινήστε καθορίζοντας γιατί το Android είναι το λειτουργικό σας σύστημα επιλογής.

Γνωρίζετε με βεβαιότητα ότι το κοινό σας χρησιμοποιεί Android ή είναι απλώς η δική σας προτίμηση;

Κατά τη δημιουργία της εφαρμογής σας, είναι κακή ιδέα να λαμβάνετε αποφάσεις με βάση τις ενδείξεις . Θέλετε το κοινό-στόχο σας να είναι αφοσιωμένο και θέλετε η εφαρμογή σας να ευδοκιμεί για τα επόμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι οι προτιμήσεις του κοινού σας είναι πιο σημαντικές από τις δικές σας.[/vc_column_text][vc_single_image image=”19704″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Κάντε την έρευνά σας

Ξεκινήστε καθορίζοντας γιατί το Android είναι το λειτουργικό σας σύστημα επιλογής.

Γνωρίζετε με βεβαιότητα ότι το κοινό σας χρησιμοποιεί Android ή είναι απλώς η δική σας προτίμηση;

Κατά τη δημιουργία της εφαρμογής σας, είναι κακή ιδέα να λαμβάνετε αποφάσεις με βάση τις ενδείξεις και τα συναισθήματα του εντέρου. Θέλετε το κοινό-στόχο σας να είναι αφοσιωμένο και θέλετε η εφαρμογή σας να ευδοκιμεί για τα επόμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι οι προτιμήσεις του κοινού σας είναι πιο σημαντικές από τις δικές σας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Εξασφαλίστε την ομάδα σας

Είστε εξοπλισμένοι με τους πόρους για τη δημιουργία μιας εφαρμογής Android;

Επειδή το Android είναι λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα, η συμβατότητα της εφαρμογής σας σε όλες τις συσκευές δεν είναι τόσο απλή. Η τεχνική επάρκεια, μαζί με τον χρόνο και τα χρήματα που απαιτούνται για την κατασκευή σας, έχουν συνήθως τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στο εάν δημιουργείτε την εφαρμογή σας εσωτερικά ή την αναθέτετε σε μια εταιρεία.

Σκεφτείτε εάν η υπάρχουσα ομάδα σας έχει αυτά τα τρία πράγματα:

Χωρητικότητα – Εάν είστε μια μικρή εκκίνηση, έχει νόημα για οποιοδήποτε (ή όλα) τα μέλη της ομάδας σας να μετατοπίσουν την εστίασή τους από άλλες πτυχές της επιχείρησης προκειμένου να συνεχίσουν αυτό το έργο; Θυμηθείτε, η εφαρμογή μπορεί να διαρκέσει πάνω από τέσσερις μήνες. Αυτό θα προκαλέσει καθυστερήσεις σε άλλους τομείς της επιχείρησής σας;

Δυνατότητες – Τα μέλη της ομάδας σας έχουν πιθανώς τους τομείς εμπειρογνωμοσύνης τους και τα χειρίζονται αρκετά καλά, αλλά πώς θα προσαρμοστούν στις νέες ευθύνες όπως η διαχείριση έργων, ο σχεδιασμός εφαρμογών και η ανάπτυξη εφαρμογών; Όσο μικρότερη είναι η ομάδα σας, τόσο περισσότερα καπέλα θα πρέπει να φορούν όλοι.

Χρήματα – Ο χρόνος είναι χρήμα, επομένως η αλλαγή της εστίασης της ομάδας σας από τις καθημερινές λειτουργίες στην κατασκευή εφαρμογών θα μπορούσε να επηρεάσει άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν έσοδα. Ενώ η πρόσληψη μιας εξωτερικής ομάδας μπορεί να είναι δαπανηρή, πρέπει να την σταθμίσετε με το κόστος της  επιχείρησης ή το κόστος πρόσληψης για νέους εσωτερικούς ρόλους.

Ανάλογα με τους πόρους σας, τόσο απτά όσο και άυλα, η πρόσληψη εξωτερικού πρακτορείου μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Αν αυτό ακούγεται σαν εσάς, επικοινωνήστε με έναν από τους Ειδικούς προϊόντων μας σήμερα για να δείτε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Δημιουργήστε τα Wireframe σας

Αυτά είναι χαμηλής πιστότητας, απλοποιημένα περιγράμματα του προϊόντος σας που αποτελούνται από κουτιά, λέξεις, γραμμές και μερικές φορές περιγραφές – βασικά πιο λεπτομερή σχέδια. Σκοπεύουν να δημιουργήσουν το πλαίσιο για την εφαρμογή σας, όχι να παράγουν την τελική εμφάνιση και αίσθηση.

Ξεκινήστε το πρωτότυπο

Αν θέλετε να συγκεντρώσετε κεφάλαια για την εφαρμογή σας, θα πρέπει να έχετε κάτι για να δείξετε στους πιθανούς επενδυτές. Αυτό σημαίνει κατασκευή ενός πρωτοτύπου.

Ένα πρωτότυπο είναι κάτι συγκεκριμένο, κάτι απτό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις δοκιμές χρηστών, στον τελικό σχεδιασμό και στα βήματα των επενδυτών για να παρουσιάσετε τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής σας.

Ξεκινήστε να χτίζετε!
Οριστικοποιήστε τα σχέδια, δημιουργήστε κινούμενα σχέδια, δημιουργήστε τον κωδικα σας…

Εδώ συγκεντρώνονται όλα! Προτείνουμε Android Studio, το γνησιο εργαλέιο της Google Platform μαζί με τα Material Design και  Java.[/vc_column_text][vc_single_image image=”19706″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Χρησιμοποιήστε την προτεινόμενη αρχιτεκτονική Android

Όταν ξεκινάτε την ανάπτυξη Android, δεν διατηρείτε το πρότυπο κωδικοποίησης και δεν ακολουθείτε καμία αρχιτεκτονική. Αφού προσθέσετε όλο και περισσότερες δυνατότητες, αρχίζετε να αντιμετωπίζετε τα ακόλουθα προβλήματα:

  • Δυσκολίες στην προσθήκη νέων χαρακτηριστικών.
  • Εισαγωγή περισσότερων σφαλμάτων.
  • Συνολικά αργή ανάπτυξη.

Αυτά τα προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν ακολουθώντας το πρότυπο κωδικοποίησης και ακολουθώντας κάποια αρχιτεκτονική στο έργο σας Android. Μάθετε για την Αρχιτεκτονική Εφαρμογών Android από τους ακόλουθους πόρους:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Χρησιμοποιήστε εργαλεία εντοπισμού σφαλμάτων

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη χρήση βάσης δεδομένων εντοπισμού σφαλμάτων Android. Αυτή η βιβλιοθήκη θα είναι ο καλύτερος φίλος σας. Είναι μια ισχυρή βιβλιοθήκη για τον εντοπισμό σφαλμάτων βάσεων δεδομένων και τις κοινές προτιμήσεις σε εφαρμογές Android. Είναι ένα πολύ απλό εργαλείο για την προβολή βάσεων δεδομένων και κοινών προτιμήσεων απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Επίσης, ελέγξτε το νέο Εργαλείο κατασκευής αναλυτών στο Android Studio.

Χρησιμοποιήστε το strings.xml

Η προσθήκη κειμένου ως πόρων συμβολοσειράς είναι πάντα χρήσιμη μακροπρόθεσμα, ειδικά όταν πρέπει να προστεθεί υποστήριξη για νέες γλώσσες.

Δημιουργήστε ξεχωριστές διατάξεις για στοιχεία διεπαφής χρήστη που θα επαναχρησιμοποιηθούν
Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την ετικέτα συμπερίληψης σε xml. Μια άλλη εύχρηστη ετικέτα είναι η ετικέτα <merge />.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Χρησιμοποιήστε την κλάση Parcelable αντί για Serializable κατά τη διαβίβαση δεδομένων σε Intents ή Bundles

Η σειριοποίηση ενός αντικειμένου που εφαρμόζει τη διασύνδεση Parcelable είναι πολύ ταχύτερη από τη χρήση της προεπιλεγμένης σειριοποίησης της Java. Μια κλάση που εφαρμόζει τη σειριακή δυνατότητα διασύνδεσης επισημαίνεται ως σειριοποιήσιμη και η Java την σειριοποιεί χρησιμοποιώντας ανάκλαση (γεγονός που την καθιστά αργή).

Όταν χρησιμοποιείτε τη διασύνδεση Parcelable, ολόκληρο το αντικείμενο δεν γίνεται σειριοποίηση αυτόματα. Αντίθετα, μπορείτε να προσθέσετε επιλεκτικά δεδομένα από το αντικείμενο σε ένα δέμα χρησιμοποιώντας το οποίο το αντικείμενο αργότερα αποστειρίζεται. Ομοίως, μπορείτε να εξετάσετε το Parcelable στο Kotlin.

Εκτελέστε λειτουργίες αρχείων από το νήμα διεπαφής χρήστη

Οι λειτουργίες αρχείων πρέπει πάντα να εκτελούνται σε ένα νήμα φόντου, συνήθως χρησιμοποιώντας RxJava, Kotlin-Coroutines. Παίρνουν χρόνο, και αν γίνει στο νήμα UI μπορεί να κάνει τη διεπαφή να νιώθει αργή. Σε περιπτώσεις όπου αποκλείουν το νήμα διεπαφής χρήστη για 5 δευτερόλεπτα, μια προειδοποίηση εφαρμογής που δεν ανταποκρίνεται θα ενεργοποιηθεί και θα εμφανιστεί στον χρήστη.

Κατανοήστε τα Bitmaps

Καθώς χρειάζεται τεράστια ποσότητα μνήμης, μπορεί να οδηγήσει εύκολα στον OOM. Οι χρήστες αγαπούν το περιεχόμενο! Ειδικά όταν το περιεχόμενο είναι καλά μορφοποιημένο και φαίνεται ωραίο. Οι εικόνες, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικά ωραίο περιεχόμενο, κυρίως λόγω της ιδιότητάς τους να μεταφέρουν χίλιες λέξεις ανά εικόνα. Καταναλώνουν επίσης πολλή μνήμη. Πολλή μνήμη!

Κατανοήστε το περιβάλλον στο Android

Η εκμάθηση του περιεχομένου στο Android και η σωστή χρήση του είναι σημαντική για την αποφυγή διαρροών μνήμης στο Android.

Χρησιμοποιήστε στυλ για να αποφύγετε διπλά χαρακτηριστικά σε διάταξη XML

Εάν θέλετε να αποφύγετε τα διπλά χαρακτηριστικά, χρησιμοποιήστε styles.[/vc_column_text][vc_single_image image=”19705″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Να συμπεριλαμβάνετε πάντα λειτουργικές δοκιμές UI

Οι λειτουργικές δοκιμές ελέγχουν τη λειτουργικότητα της εφαρμογής σας από την άποψη του χρήστη. Κυκλοφορούν την εφαρμογή σας και δοκιμάζουν τη λειτουργικότητά της. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το  Android Instrumentation εάν η εφαρμογή σας δεν πρόκειται να αλληλεπιδράσει με άλλες εφαρμογές, καθώς εκτελείται μόνο με την εφαρμογή σας. Εάν υπάρχει αλληλεπίδραση με άλλες εφαρμογές, χρησιμοποιήστε το  UIAutomator για να δοκιμάσετε αυτήν τη λειτουργικότητα.

Βελτιστοποιήστε την ταχύτητα κατασκευής σας

Οι μεγάλοι χρόνοι κατασκευής επιβραδύνουν τη διαδικασία ανάπτυξής σας. Ξεκινήστε τη βελτιστοποίηση για την ταχύτητα κατασκευής.

Ασφαλίστε την εφαρμογή σας Android

Όπως γνωρίζετε όλοι, οποιαδήποτε εφαρμογή Android μπορεί εύκολα να αποσυντεθεί, να αντιστραφεί. Είναι δική σας ευθύνη να κάνετε την εφαρμογή σας Android ασφαλή όσο μπορείτε. Καθιστώντας την εφαρμογή σας πιο ασφαλή, συμβάλλετε στη διατήρηση της εμπιστοσύνης των χρηστών και της ακεραιότητας της συσκευής. Ελέγξτε τις  App security best practices.

Κάντε την εφαρμογή σας Android χωρίς σφάλματα

Να ενσωματώνετε πάντα μια library αναφορών σφαλμάτων όπως το  Firebase Crashlytics στην εφαρμογή σας. Αναπτύξτε τη δυνατότητα ανάγνωσης των αναφορών σφαλμάτων για να εξελίξετε μια καλύτερη και χωρίς σφάλματα εφαρμογή για τους χρήστες.

Χρησιμοποιήστε libraries αντί για τις δικές σας λύσεις

Σε γενικές γραμμές, χρησιμοποιήστε αποδεδειγμένες βιβλιοθήκες αντί για τις δικές σας λύσεις.

Προσθέστε το Analytics στην εφαρμογή σας Android

Ελέγξτε αν έχετε προσθέσει τα σωστά αναλυτικά στοιχεία σε όλα τα μέρη όπου εννοούσατε. Ο καλύτερος τρόπος να ελέγξετε είναι απλώς να σκεφτείτε ποια δεδομένα χρειάζεστε και ποιες είναι οι μετρήσεις που θέλετε να μετρήσετε, δείτε αν μπορείτε να λάβετε αυτά τα δεδομένα και μετρήσεις από τα αναλυτικά στοιχεία που έχετε προσθέσει ή όχι. Εάν είστε σε θέση να πάρετε όλα αυτά, τότε είστε καλοί να πάτε.

Αναπτύξτε για όλες τις συσκευές

Μην δημιουργείτε μόνο για μία συσκευή. Αναπτύξτε για όλες τις συσκευές.

Δοκιμάστε σε διάφορες εκδόσεις λειτουργικού συστήματος

Και, τέλος, συνεχίστε τις δοκιμές σε διάφορες εκδόσεις λειτουργικού συστήματος.

Καλή ανάπτυξη.. :)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Σημαντική Σημείωση:

Υπάρχει πάντα κάτι να μάθεις, είτε πρόκειται για νέα ενημέρωση είτε για γλώσσα. Το ίδιο ισχύει και με τους προγραμματιστές εφαρμογών Android, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γνωρίζετε , να μάθετε και να ενημερωθείτε στα πάντα (αυτό δεν είναι δυνατό).
Γι ‘αυτό, ετοιμαστείτε προτού μπείτε στον κόσμο των κορυφαίων ιστότοπων που μπορούν να σας κρατήσουν ενημερους και να σας βοηθήσουν να μάθετε τα πάντα για τον κόσμο του Android:

#1 Official Developer Android

#2 Android Authority

#3 Android Central

#4 App Developer Magazine

#5 Android Weekly

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Από Feel the Web

Μετάβαση στο περιεχόμενο