Feel the Web

Το WordPress ξεκίνησε ως μια απλή πλατφόρμα blogging, αλλά εξελίχθηκε στο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που τώρα τροφοδοτεί ένα μεγάλο ποσοστό ιστότοπων. Ως το πιο δημοφιλές CMS, η γρήγορη επιτυχία του είναι πιθανό να είναι ένα φανταστικό εργαλείο γενικής χρήσης στον κόσμο της ανάπτυξης ιστού.

Ένα εμπόδιο για την είσοδο και το μεγάλο οικοσύστημα προσθηκών και δωρεάν θέματα WordPress επιτρέπει σε λιγότερο τεχνικά καταρτισμένους χρήστες να δημιουργήσουν πολύπλοκα συστήματα. Αλλά αυτό μπορεί να είναι ένα δίκοπο σπαθί εάν ένας ιστότοπος WordPress κερδίσει έλξη, κλιμακώνοντας τον περιστασιακό επισκέπτη και οδηγώντας σε προβλήματα.

Δεν είστε σίγουροι για το WordPress; Εξερευνήστε άλλες επιλογές με τη λίστα των κορυφαίων παρόχων φιλοξενίας ιστοσελίδων. Και αν θέλετε να σχεδιάσετε έναν ιστότοπο εύκολα, δοκιμάστε αυτούς τους λαμπρούς δημιουργούς ιστότοπων.

Τα πρώτα σημάδια προβλημάτων εμφανίζονται όταν ένας νέος χρήστης προσγειώνεται στον ιστότοπο: οι χρόνοι φόρτωσης μπορεί να είναι βασανιστικοί και τα στοιχεία μετακινούνται γύρω από τη σελίδα καθώς φορτώνουν ξεχωριστά φύλλα στυλ, ένα προς ένα. Δεν έχει περάσει πολύς χρόνος πριν ο διακομιστής εξαντληθεί από τη μνήμη, προκαλώντας τη διακοπή της βάσης δεδομένων, απαιτώντας επανεκκίνηση του διακομιστή για την επαναφορά του ιστότοπου.

Από προεπιλογή, όταν ένας χρήστης προσγειώνεται σε μια σελίδα που παρέχεται από έναν ιστότοπο WordPress, το πίσω μέρος εκτελείται μέσω του θέματος και τυχόν προσθηκών πριν από την απόδοση της σελίδας. Εάν χρησιμοποιούνται πολλές προσθήκες ή το θέμα δεν είναι σωστά γραμμένο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνια ερωτήματα βάσης δεδομένων και συμπερίληψη JavaScript και CSS όπου δεν απαιτείται.

Ευτυχώς, πολλά από τα σημαντικότερα ζητήματα που προκαλούν αργή ταχύτητα μπορούν να αντιμετωπιστούν και σε αυτό το σεμινάριο θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να βελτιστοποιήσετε ακόμη και τους πιο αδύναμους ιστότοπους του WordPress. Για να βελτιώσετε περαιτέρω τις δεξιότητές σας, ρίξτε μια ματιά στη συλλογή εκπαιδευτικών οδηγιών WordPress για να δοκιμάσετε.

Δοκιμάστε την τρέχουσα ταχύτητα


Το πρώτο βήμα για την επιτάχυνση ενός ιστότοπου είναι να μάθετε πόσο καλά αποδίδει αρχικά. Υπάρχει μια σειρά εργαλείων για να σας βοηθήσουν με αυτό, όπως το Google Pagespeed Insights και το εργαλείο ελέγχου φόρτωσης σελίδων του Pingdom. Θα χρησιμοποιούμε το GTmetrix καθώς συνδυάζει αρκετούς ελέγχους. μεταβείτε στον ιστότοπο και εισαγάγετε τη διεύθυνση URL για τον ιστότοπο.

Δοκιμάστε τα τέστ

Μετά από μια μικρή καθυστέρηση, το GTmetrix θα εμφανίσει τα αποτελέσματα του ελέγχου και θα δώσει αρκετές βαθμολογίες από το A – F. Θα δώσει επίσης έναν πλήρη φορτωμένο χρόνο και συνολικό μέγεθος σελίδας. Κάτω από αυτό, δίνεται μια ανάλυση πολλών στοιχείων.

Προσδιορίστε τα μεγαλύτερα αρχεία


Μία από τις πιο σημαντικές μετρήσεις είναι το συνολικό μέγεθος σελίδας. Αυτό είναι το μέγεθος αρχείου όλων των φορτωμένων στοιχείων σε μια σελίδα, όπως εικόνες, βίντεο, CSS και τυχόν σενάρια που περιλαμβάνονται στη σελίδα. Χρησιμοποιώντας το GTmetrix, ανοίξτε την καρτέλα Waterfall και ταξινομήστε τον πίνακα κατά μέγεθος για να βρείτε τα μεγαλύτερα στοιχεία στη σελίδα

Συμπίεση μέσων για μείωση του μεγέθους


Επιταχύνετε και βελτιστοποιήστε το WordPress: Συμπίεση μέσων για μείωση του μεγέθους

Μαζική βελτιστοποίηση των μέσων σας για αύξηση της ταχύτητας (Image credit: EWWW)
Οι εικόνες και τα βίντεο είναι συνήθως τα μεγαλύτερα στοιχεία μιας σελίδας. Εξαλείψτε τα περιττά βίντεο στο παρασκήνιο και βεβαιωθείτε ότι κωδικοποιεί βίντεο με χαμηλό ρυθμό bit, εάν παίζει αυτόματα. Εγκαταστήστε το πρόσθετο EWWW Image Optimizer. Από τη βιβλιοθήκη πολυμέσων, διατίθεται μια νέα επιλογή μαζικής βελτιστοποίησης. Εκτελέστε το.

Εάν έχετε πολλά μέσα αποθήκευσης, αποθηκεύστε τα με ασφάλεια σε αυτές τις εξαιρετικές επιλογές αποθήκευσης cloud.

Ελαχιστοποίηση CSS, JS & HTML


Αυτή είναι η διαδικασία κατάργησης των χαρακτήρων σε κώδικα που τον καθιστούν αναγνώσιμο από τον άνθρωπο για τη μείωση του μεγέθους της σελίδας. Όταν χρησιμοποιείτε ένα θέμα τρίτου μέρους, ένα πρόσθετο όπως το Autoptimize είναι ιδανικό για αυτό. Εγκαταστήστε το, μεταβείτε στις ρυθμίσεις> Αυτόματη βελτιστοποίηση> μετακινηθείτε προς τα κάτω στις επιλογές CSS και επιλέξτε “βελτιστοποίηση κώδικα CSS”. Όταν εργάζεστε με ένα θέμα που έχει δημιουργηθεί κατά παραγγελία, η ελαχιστοποίηση γίνεται με εργαλεία κατασκευής όπως το gulp.

CSS:
ένα {
-webkit-box-shadow: κανένα;
διακόσμηση κειμένου: κανένα;
}

Ελαχιστοποιημένο:
ένα {-webkit-box-shadow: none; text-decoration: none;}Συνδυάστε αρχεία CSS & JS
Όταν χρησιμοποιείτε ένα θέμα τρίτου μέρους, η προσθήκη αυτόματης βελτίωσης μπορεί να καλύψει τα περισσότερα σενάρια ενεργοποιώντας την επιλογή “Συγκεντρωτικά αρχεία CSS”. Αυτό συνδυάζει όλο το CSS για κάθε σελίδα σε ένα μόνο αρχείο αντί για πολλά μικρότερα.

Αναβολή εξωτερικής JavaScript

Τα εργαλεία ζωντανής συνομιλίας, αναλυτικών στοιχείων και παρακολούθησης μπορούν να ομαδοποιήσουν μεγάλα αρχεία JavaScript που προσθέτουν ολόκληρα δευτερόλεπτα στο χρόνο που χρειάζεται η σελίδα για να γίνει διαδραστική. Προσθέστε το χαρακτηριστικό defer σε αυτά τα σενάρια, ώστε να μην εκτελεστούν έως ότου ολοκληρωθεί η φόρτωση του DOM.

Ελέγξτε την ισχύ του διακομιστή ιστού


Επιταχύνετε και βελτιστοποιήστε το WordPress: Ελέγξτε την ισχύ του διακομιστή ιστού

Ο διακομιστής σας μπορεί να επιβραδύνει τα πράγματα. Δείτε πώς μπορείτε να προσδιορίσετε εάν συμβαίνει αυτό (Image credit: Google)
Η μηχανή μιας ιστοσελίδας είναι ο διακομιστής στον οποίο λειτουργεί. Εάν είναι φθηνό, χαμηλής ισχύος και κακώς συντηρημένο, θα λειτουργεί άσχημα. Μεταβείτε στο Google PageSpeed ​​Insights και εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου. Στα αποτελέσματα αναζητήστε “μείωση του χρόνου απόκρισης διακομιστή”. Εάν αυτό εμφανίζεται στην αναφορά, είναι πιθανό να ευθύνεται ένας αργός διακομιστής για την απόδοση.

Ενεργοποιήστε τη συμπίεση Gzip


Το Gzip μπορεί να μειώσει το μέγεθος του ιστότοπού σας προτού αποσταλεί σε έναν χρήστη. Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού του χρήστη αποσυμπιέζει τα δεδομένα αυτόματα και τα εμφανίζει σε αυτούς. Χωρίς μειονεκτήματα, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το Gzip είναι ενεργοποιημένο. Υπάρχουν πολλά εργαλεία για να ελέγξετε εάν το Gzip είναι ενεργοποιημένο. δοκιμάστε το GiftOfSpeed.

Αναβάθμιση σε PHP 7

Στον πίνακα ελέγχου του WordPress ανοίξτε Εργαλεία> Υγεία ιστότοπου και κάντε κλικ στην καρτέλα Πληροφορίες. Ανοίξτε το “Server” ακορντεόν και ελέγξτε την τιμή για την έκδοση PHP. Εάν αυτό είναι μικρότερο από 7.x.x, συνιστάται ιδιαίτερα η αναβάθμιση σε τουλάχιστον PHP 7.1. Οι δοκιμές δείχνουν την αλλαγή αυτού του επιτρεπόμενου χειρισμού υπερδιπλασιασμού των προσομοιωμένων επισκεπτών.

Από Feel the Web

Μετάβαση στο περιεχόμενο