[vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_custom_heading text=”Ρωτήσαμε περισσότερους από 100 προγραμματιστές σχετικά με το ποιες είναι οι προτάσεις τους για άτομα με λιγότερη τεχνογνωσία να επιταχύνουν το wordpress, ώστε να χρειάζεται μόνο να προσλάβετε έναν προγραμματιστή ως έσχατη λύση..” font_container=”tag:h4|text_align:left”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
1. Δοκιμάστε την ταχύτητα του ιστότοπού σας
Πρώτα πράγματα πρώτα, ας χρησιμοποιήσουμε ένα αναλυτικό εργαλείο για να ελέγξουμε και να δούμε τι μπορεί να είναι λάθος με τον ιστότοπό μας και αν υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να το διορθώσουμε.
Δοκιμάστε την ταχύτητα του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας το Google PageSpeed ή οποιονδήποτε άλλο διαδικτυακό ιστότοπο. Θα σας ενημερώσουν όλοι πόσο χρειάζεται για να φορτώσει ο ιστότοπός σας σε μια συνηθισμένη σύνδεση.
Με βάση τις προτάσεις που λάβαμε, πρέπει να στοχεύσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας να κυμαίνεται μεταξύ 2 και 3 δευτερολέπτων. Οι επισκέπτες αναμένουν ότι ο ιστότοπός σας θα φορτωθεί τουλάχιστον σε 2 δευτερόλεπτα.
Λάβετε υπόψη ότι εξετάζουμε τους χρήστες που αναζητούν ένα συγκεκριμένο πράγμα, όχι έναν χρήστη που επισκέπτεται τον ιστότοπό σας και δεν θα με νοιάζει αν χρειάζονται 5 δευτερόλεπτα για τη φόρτωση του ιστότοπου.
Τουλάχιστον το 40% των νέων επισκεπτών θα αποχωρήσουν από τον ιστότοπό σας εάν χρειαστεί περισσότερος χρόνος από τον μέσο όρο για τη φόρτωσή του.
– Ποια είναι τα καλύτερα εργαλεία δοκιμής ταχύτητας χρήστη;
Τα ακόλουθα είχαν τη μεγαλύτερη δημοτικότητα μεταξύ των προγραμματιστών που ερευνήσαμε:
- Google Page Insight
- GTmetrix
- Pingdom
- WebPageTest
- Google Lighthouse
[/vc_column_text][vc_single_image image=”19247″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό αυτών των εργαλείων για να έχετε μια καλύτερη αίσθηση για το πραγματικό πρόβλημα που προκαλεί την επιβράδυνση της φόρτωσης του ιστότοπού σας.
Η καλύτερη επιλογή για ιστότοπους που δημιουργήθηκαν πρόσφατα είναι οι GTmetrix και Lighthouse.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
2. Βελτιστοποιήστε τις εικόνες του ιστότοπού σας
Η βελτιστοποίηση των εικόνων του ιστότοπού σας είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να μειώσετε το χρόνο φόρτωσης και να επιταχύνετε το WordPress.
Ένας καλός τρόπος για να κατανοήσουμε γιατί η συμπίεση εικόνας είναι σημαντική είναι να σκεφτούμε έναν εκτυπωτή. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την εκτύπωση μιας εικόνας που έχει περισσότερα χρώματα και είναι μεγαλύτερη τόσο από την άποψη του χρόνου όσο και από τον πόρο που απαιτείται για την εκτύπωση.
Ένα παρόμοιο επιχείρημα μπορεί να επεκταθεί και στις εικόνες του ιστότοπου. Εάν έχετε εικόνες που δεν έχουν βελτιστοποιηθεί και συμπιεστεί, απαιτείται περισσότερος χρόνος για να φορτωθεί από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης. Τα άτομα που πήραμε συνέντευξη έχουν κάποιες προτάσεις για το τι άλλο πρέπει να κάνετε κατά τη μεταφόρτωση των εικόνων σας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
3. Επιλέξτε τη σωστή ανάλυση εικόνας
«Οι περισσότεροι διαχειριστές που δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτές τις αρχές απλώς αντιγράφουν μια εικόνα από το Unsplash και μεταφορτώνουν την στον ιστότοπό τους.
Αυτά τα είδη εικόνων έχουν συνήθως υψηλότερη ανάλυση από ό, τι απαιτείται στον ιστότοπό σας. μάλλον κατάλληλο για εκτύπωση ακόμη. Η ανάλυσή τους είναι 300 DPI, συνεπώς λάβετε υπόψη ότι χρειάζεστε μόνο 72 DPI όταν ανεβάζετε εικόνες σε έναν ιστότοπο. ”
Εάν χρησιμοποιείτε μια εικόνα που λειτουργεί ως banner του ιστότοπού σας, δεν χρειάζεται να είναι μεγαλύτερη από 1500 pixel και υψηλότερη από 72 όσον αφορά την ανάλυση. Εάν ανεβάσετε μια εικόνα 300 DPI, θα είναι περίπου 4000 εικονοστοιχεία και τότε θα μειωθεί η ταχύτητα του ιστότοπού σας.
Μόλις βελτιστοποιήσετε όλες τις εικόνες του ιστότοπού σας, πιθανότατα έχετε ελευθερώσει σημαντικό χώρο, ενώ έχετε επίσης αυξήσει την ταχύτητα του ιστότοπού σας.
Επιλέξτε μια συγκεκριμένη ανάλυση για τις εικόνες σας σε διαφορετικές ενότητες και μείνετε συνεπείς με αυτήν. Υπάρχουν διαφορετικά εργαλεία που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας σας από το Photoshop σε GIMP. Αξίζει να σημειωθεί ότι το GIMP είναι δωρεάν στη χρήση.
4. Πηγές για λήψη κατάλληλων εικόνων
Πολύ συχνά μπορείτε να επιλέξετε το μέγεθος της εικόνας που πρόκειται να κατεβάσετε. Σας συνιστούμε να κατεβάσετε την έκδοση ιστού ή τουλάχιστον να πραγματοποιήσετε λήψη της μεγαλύτερης και στη συνέχεια να την αποθηκεύσετε ως web.
5. Επιλέξτε τη σωστή μορφή εικόνας
Η μορφή της εικόνας έχει άμεσο αντίκτυπο στο πόσο καιρό θα χρειαστεί να φορτωθεί.
Κατά τη λήψη μιας εικόνας από το ShutterStock, μπορείτε να επιλέξετε την έκδοση ιστού που έχει ανάλυση 72 DPI και όχι την τυπική 300 DPI.
Βεβαιωθείτε ότι η μορφή εικόνας είναι σε PNG ή JPEG. Αυτό θα βοηθήσει στην επιτάχυνση του WordPress.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
6. Εγκαταστήστε το Lazy Loading Plugin για να ανεβάσετε εικόνες
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
7. Καταργήστε τις περιττές διαφάνειες, βίντεο και εικόνες
Μια άλλη επιλογή για την επιτάχυνση του WordPress θα ήταν να αφαιρέσετε εικόνες και βίντεο που θεωρείτε περιττά από τις βασικές σελίδες.
Αυτά τα στοιχεία αυξάνουν το χρόνο που απαιτείται για τη φόρτωση του πρώτου έγχρωμου εικονοστοιχείου (ο χρόνος που απαιτείται για τη φόρτωση του πρώτου περιεχομένου στον ιστότοπό σας), ώστε να μπορείτε να το παρακάμψετε απλώς αφαιρώντας τα και βελτιώνοντας σημαντικά την ταχύτητα του ιστότοπού σας.
Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι να ρίξετε μια ματιά σε όλες τις εικόνες σας και να αφαιρέσετε αυτές που δεν είναι απαραίτητες. Ένα εξαιρετικό εργαλείο για αυτόν τον σκοπό είναι το SEMrush που αναλύει την κατάσταση του ιστότοπού σας.
Αυτός ο ιστότοπος παρέχει μια εξαιρετική επισκόπηση για πιθανά προβλήματα με τον ιστότοπό σας και προτείνει περιττά μέσα που πρέπει να αφαιρεθούν.
Το WordPress είναι η τέλεια πλατφόρμα για όσους δεν είναι τόσο πρακτικοί όταν πρόκειται για τη βελτίωση της ταχύτητας του ιστότοπού τους.
Κάθε μικρό συμβάλλει σε αυτό, από τη συμπίεση εικόνας έως το θέμα με γραπτό κώδικα. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν επίσης θέματα που είναι εξαιρετικά δύσκολο στη χρήση.
Αυτά θα εκτελέσουν πολλά σενάρια και γραμματοσειρές και αιτήματα που δημιουργούν προβλήματα όταν προσπαθείτε να φορτώσετε τον ιστότοπο.
Από την άλλη πλευρά, ορισμένα θέματα έχουν σχεδιαστεί για γρήγορη φόρτωση. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν Arke, Astra και GeneratePress.[/vc_column_text][vc_single_image image=”19248″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
8. Χρησιμοποιήστε μόνο τα απαραίτητα πρόσθετα
Προσπαθήστε να μην υπερφορτώνετε τον ιστότοπό σας με διαφορετικά πρόσθετα και πρόσθετα όταν προσπαθείτε να επιταχύνετε το WordPress.
Ορισμένες από αυτές τις προσθήκες ενδέχεται να έρχονται σε διένεξη μεταξύ τους.
Πολλοί χρήστες που είναι νέοι στο WordPress κάνουν λάθος το rookie να εγκαταστήσει οποιοδήποτε πρόσθετο που φαίνεται σημαντικό ή έχει πολλούς ενεργούς χρήστες σε αυτό.
Αν και στην πραγματικότητα μπορεί να είναι χρήσιμα, μειώνουν επίσης την ταχύτητα του ιστότοπού σας, εάν δεν είναι απαραίτητα.
9. Ελέγξτε τις προσθήκες σας και βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν
Σας συνιστούμε να εκτελείτε έναν έλεγχο στα πρόσθετα σας κάθε φορά, για να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθούν να λειτουργούν όπως θα έπρεπε.
Το WordPress αλλάζει συνεχώς, επομένως τα πρόσθετα πρέπει να συμβαδίζουν με αυτές τις αλλαγές για να αποφευχθεί τυχόν δυσλειτουργία της φόρμας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει τις προσθήκες σας και ελέγξτε τα αρχεία καταγραφής αλλαγών.
Αυτές οι προσθήκες βελτιστοποίησης που αναφέραμε είναι αρκετά βολικές και αν δεν μπορείτε να πάρετε έναν προγραμματιστή ιστού για να βοηθήσετε με τα ζητήματα ταχύτητας του ιστότοπού σας, είναι το καλύτερο πράγμα που βοηθά να αυξήσετε τον ιστότοπό σας τουλάχιστον σε έναν διαχειρίσιμο βαθμό.
Δεν προτείνουμε να απενεργοποιήσετε όλες τις περιττές προσθήκες, αλλά να καταργήσετε αυτά που δεν χρειάζεστε αυτήν τη στιγμή.
Θα εκπλαγείτε πόσο βελτιώνεται ο ιστότοπός σας όταν απενεργοποιήσετε τις μη απαραίτητες προσθήκες.
Για να το κάνετε αυτό προτείνουμε το Query Monitor.
Αυτές οι προσθήκες αναλύουν ποια πρόσθετα επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας. Χρησιμοποιήστε την ανάλυση για να απενεργοποιήσετε τις περιττές προσθήκες.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
10. Καταργήστε τα περιττά Widgets
Κωδικοί τρίτων που επιβραδύνουν σημαντικά τον ιστότοπό σας πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη. Μερικοί από αυτούς τους κωδικούς είναι Facebook ή Google Double Click Ads.
Άλλοι είναι τα σχόλια των πελατών, οι διαδικτυακές συνομιλίες, οι προσαρμογές που προσθέτουν νέες λειτουργίες σε ιστότοπους. Αν και αυτά επηρεάζουν επίσης την ταχύτητα του ιστότοπού σας.
Ελέγξτε ποια πραγματικά χρειάζεστε και καταργήστε αυτά που δεν έχουν κρίσιμο αντίκτυπο στον ιστότοπό σας. Φροντίστε να διατηρείτε και να εγκαθιστάτε μόνο αυτά που είναι πραγματικά απαραίτητα.
Τα περισσότερα εργαλεία με τεχνολογία παρακολούθησης όπως το Facebook Pixel ή το Google Analytics μειώνουν συνήθως την ταχύτητα του ιστότοπου.
Δεδομένου ότι αναπτύχθηκαν από πτυχές τρίτων, όπως η φόρτωση σε λιγότερο βελτιστοποιημένους ιστότοπους, δεν ελήφθησαν υπόψη. Ακόμα κι αν ζητήσετε από την ομάδα προγραμματιστών σας να ρίξει μια ματιά σε αυτά τα εργαλεία, δεν θα μπορούν να κάνουν πολλά.
Προσπαθήστε να εκτελέσετε έναν έλεγχο στο WordPress σας μία φορά κάθε λίγους μήνες για να απενεργοποιήσετε αυτά που δεν έχετε χρησιμοποιήσει αργά. Εάν δεν μπορείτε να καταργήσετε τυχόν προσθήκες, φροντίστε να χρησιμοποιείτε μόνο τις προσθήκες σε συγκεκριμένες σελίδες.[/vc_column_text][vc_single_image image=”19176″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιήσατε το Drift’s Chatbot στον ιστότοπό σας, τότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι απενεργοποιημένο στην ενότητα ιστολογίου του ιστότοπού σας.
Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε εάν ο κώδικας εξακολουθεί να εκτελείται στο παρασκήνιο στην ενότητα blog, καθώς αυτό είναι πολύ δυνατό. Η κατάργησή του από την ενότητα ιστολογίου θα βελτιώσει σημαντικά την ταχύτητα του ιστότοπού σας.
Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη σε συγκεκριμένη σελίδα, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το Plugin Organizer. Αυτή η προσθήκη σάς βοηθά να εντοπίζετε και να οργανώνετε προσθήκες που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά σε ορισμένες σελίδες και απενεργοποιούν και τον κωδικό τους. Μπορείτε επίσης να ορίσετε κανόνες για το πότε πρέπει να φορτωθούν αυτές οι προσθήκες.
Αλλά κάτι που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η απενεργοποίηση και η αλλαγή κατηγοριών για προσθήκες θα μπορούσε να έχει κάποια ακούσια εφέ, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας πριν συνεχίσετε να κάνετε αυτές τις αλλαγές.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]