Feel the Web

Ακολουθεί ένας γρήγορος Οδηγός που θα σας βοηθήσει να ανοίξετε ενα E-shop : Έναρξη, Έιδη , Φορολογία και ότι άλλο θα χρειαστείτε.

Είτε πρόκειται για την πρώτη φορά που δημιουργείτε μια μικρή επιχείρηση είτε έχετε ήδη κάποια εμπειρία, αυτός ο οδηγός θα σας διδάξει πώς να ξεκινήσετε και να αναπτύξετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με απλά βήματα:

1. Αγοράστε ένα όνομα τομέα.

Αυτό είναι αρκετά απλό. Χρειάζεστε ένα όνομα τομέα που θα αναγνωρίζει τέλεια την επωνυμία σας. Μην σκεφτείτε υπερβολικά τη διαδικασία. Χρησιμοποιώντας έναν ιστότοπο όπως το GoDaddy, μπορείτε να αγοράσετε ένα όνομα τομέα με τιμή κάτω των 10,00 $.

2. Βρείτε έναν προγραμματιστή.

Αυτό είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για την εκκίνηση του ιστότοπού σας. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και με επαγγελματικό τρόπο, φροντίστε να κάνετε τον έλεγχό σας όταν πρόκειται να προσλάβετε έναν προγραμματιστή. Λάβετε αναφορές από άλλους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου που έχει δημιουργήσει ο προγραμματιστής. Λάβετε ένα χρονοδιάγραμμα για το χρονικό διάστημα που αναμένουν ότι θα χρειαστεί για την εκκίνηση του ιστότοπου. Βεβαιωθείτε ότι έχουν το στυλ γραφικού σχεδιασμού, ώστε να μπορούν να περικόψουν εικόνες που θα ευθυγραμμίζονται με τον ιστότοπό σας. Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε εάν ο προγραμματιστής έχει εμπειρία στην κατασκευή ιστότοπων στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που επιλέγετε.

Πολύ συχνά, οι επιχειρηματίες προχωρούν με έναν προγραμματιστή χωρίς να κάνουν τη δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την έρευνα. Μην αφήσετε αυτό να συμβεί σε εσάς, καθώς μπορεί να φρενάρει τον ιστότοπό σας πριν καν ξεκινήσει. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκκίνηση του ιστότοπού σας ηλεκτρονικού εμπορίου, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

3. Συγκεντρώστε όλα τα έγγραφα που χρειάζεστε για μια νόμιμη επιχείρηση.

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας, αποκτήστε άδεια πωλητή και αρχίστε να εξετάζετε νομικά επιχειρηματικά ζητήματα. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν τοπικό λογιστή ( πληρεξούσιο ) για να σας βοηθήσει στη δημιουργία της επιχείρησής σας. Ενώ είναι ένα προκαταβολικό κόστος, πιθανότατα θα σας εξοικονομήσει σημαντικό πονοκέφαλο και έξοδα στο μέλλον.

Θα πρέπει να εγγραφείτε τα κατάλληλα άρθρα σύστασης ή οργάνωσης στο Επιμελητήριο, Εφορία της περιοχή σας  ξεκινάτε εταιρεία, μη κερδοσκοπική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης ή επαγγελματική οντότητα. Επιπλέον, εάν πραγματοποιείτε φορολογητέες πωλήσεις, θα πρέπει να αποκτήσετε άδεια πωλητή ή άδεια πωλητή με την αρμόδια κρατική υπηρεσία. Πολλοί προμηθευτές θα απαιτήσουν να το έχετε και αυτό πριν συμφωνήσουν να συνεργαστούν μαζί σας.

Εάν ξεκινάτε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, επικοινωνήστε με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα για να μάθετε ποιες φιλανθρωπικές άδειες και αρχειοθετήσεις απαιτούνται. Τέλος, θα χρειαστείτε τα κατάλληλα οργανωτικά έγγραφα.

4. Επιλέξτε την πλατφόρμα φιλοξενίας ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστότοπου.

Για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα, επιλέξτε μια δημοφιλή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Συνιστούμε την WooCommerce ή BigCommerce. Οι περισσότεροι προγραμματιστές είναι εξοικειωμένοι με αυτά, καθιστώντας εύκολη την ενσωμάτωση προσθηκών, την επεξεργασία πληρωμών κ.λπ.

Για τον ιστότοπό  πχ για το ηλεκτρονικό εμπόριο φροντίδας δέρματος, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε το WooCommerce λόγω των δυνατοτήτων του στο WordPress. Επιλέξαμε αξιόπιστη φιλοξενία, η οποία κοστίζει απο 100 μέχρι 350 ανά έτος και να παρέχει μια γρήγορη και ασφαλή λύση φιλοξενίας.

10. Αποκτήστε μια πύλη πληρωμής.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς έγιναν αποδεκτές οι πληρωμές με πιστωτική κάρτα σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου; Είναι μέσω μιας πύλης πληρωμών και επίσης ενός επεξεργαστή πιστωτικών καρτών. Πιθανότατα να είστε ήδη εξοικειωμένοι με το PayPal ή το Stripe. Αλλά αν θέλετε να αποδεχτείτε πιστωτικές κάρτες, επαναλαμβανόμενες χρεώσεις και πληρωμές μέσω κινητού, μια πύλη όπως το authorize.net ή το 2Checkout.com παρέχουν εξαιρετικές επιλογές. Το WooRockets.com παρέχει μια υπέροχη λίστα με τις «5 καλύτερες πύλες πληρωμής για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου».

Η έγκριση για πύλη πληρωμών και επεξεργαστή πιστωτικών καρτών δεν είναι εύκολη διαδικασία, γι ‘αυτό κάντε την έρευνά σας και βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι. Για να μπορέσετε να υποβάλετε αίτηση, θα πρέπει να ρυθμίσετε μια ασφαλή διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς στον ιστότοπό σας, να δημιουργήσετε μια Πολιτική απορρήτου και μια Πολιτική επιστροφών, να μάθετε τις μεθόδους αποστολής και παράδοσης, καθώς και να έχετε έναν αριθμό τηλεφώνου και διεύθυνση email εξυπηρέτησης πελατών.

Όλες αυτές οι πληροφορίες θα πρέπει να είναι ορατές στον ιστότοπό σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επίσης ένα καθαρό ιστορικό πίστωσης, ενα έγκυρο ΑΦΜ ή ένα αναγνωριστικό κράτους, έναν τραπεζικό λογαριασμό  για την επιχείρηση στην οποία θα κατατεθούν χρήματα και ένα φορολογικό αναγνωριστικό.

Η ρύθμιση της πύλης πληρωμής και της επεξεργασίας πιστωτικών καρτών μπορεί να διαρκέσει λίγη ώρα. Αυτοί οι επεξεργαστές συναλλαγών δεν θέλουν να αναλάβουν μεγάλο κίνδυνο για μια επιχείρηση χωρίς εμπειρία ή ότι είναι απίθανο να είναι έγκυρη, οπότε πρέπει να τους αποδείξετε ότι αυτό δεν ισχύει για την επιχείρησή σας. Μην περιμένετε μέχρι το τελευταίο λεπτό για να ξεκινήσετε αυτήν τη διαδικασία.

11. Κατάλογος προϊόντων Google Shopping + Facebook.

Έχουμε μιλήσει σε προηγούμενο άρθρο για τη δημιουργία της παρουσίας SEO σας κατά τη διαδικασία ανάπτυξης, έτσι ώστε, αντί να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του ιστότοπου και να ξεκινήσετε το SEO σας από το μηδέν, μπορείτε να αρχίσετε να ενισχύετε το SEO σας ενώ ο προγραμματιστής σας δημιουργεί ήδη την ιστοσελίδα σας.

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα πράγματα που δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε έως ότου ο ιστότοπος είναι έτοιμος να ξεκινήσει και όλα τα προϊόντα μεταφορτωθούν. Όταν βρίσκεστε στα τελικά στάδια της ανάπτυξης, φροντίστε να ρυθμίσετε την καμπάνια Αγορών Google για να διασφαλίσετε ότι οι εικόνες των προϊόντων σας συμπληρώνονται όταν οι χρήστες αναζητούν σχετικές λέξεις-κλειδιά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια ροή δεδομένων από το κέντρο εμπόρων και να την ανεβάσετε στον κατάλογο προϊόντων του Facebook.

Τύποι φόρων για διαδικτυακές επιχειρήσεις

Όταν ξεκινάτε μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, πρέπει να ακολουθείτε τους ίδιους κανόνες με οποιονδήποτε νέο ιδιοκτήτη μικρής επιχείρησης. Μπορεί να είναι χρήσιμο να συνομιλήσετε με έναν φορολογικό ή επαγγελματία λογιστή για να σας βοηθήσουμε να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τις πλήρεις φορολογικές σας υποχρεώσεις, αλλά εδώ είναι οι διαφορετικοί φόροι επιχειρήσεων που ίσως χρειαστεί να γνωρίζετε:

  • Εκτιμώμενοι φόροι
  • Φόροι μεταφορών
  • Φόρος επί των πωλήσεων

Πρέπει να αποπληρώσετε τους εκτιμώμενους φόρους και τους φόρους μεταφορών με τον ίδιο τρόπο όπως μια επιχείρηση με φυσική βιτρίνα. Οι εκτιμώμενοι φόροι καλύπτουν φόρους όπως εισόδημα και αυτοαπασχόληση. Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, πιθανότατα θα σας ζητηθεί να πληρώσετε εκτιμώμενους φόρους, εκτός εάν λάμβετε σταθερά ποσά και να παρακρατήσετε φόρους εκ μέρους σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπολογισμένο φύλλο φόρου εργασίας από τις οδηγίες του Έντυπου 1040-ES μέσω τπου λογιστή σας, για να προσδιορίσετε τη φορολογική σας υποχρέωση και να δείτε εάν απαιτούνται εκτιμώμενες πληρωμές. Οι εκτιμώμενοι φόροι διαχωρίζονται από τους φόρους πωλήσεων και τους φόρους απασχόλησης. Πληρώνετε εκτιμώμενους φόρους από το εισόδημά σας.

Οι φόροι απασχόλησης περιλαμβάνουν τους  φόρους εισοδήματος, τους φόρους  (Κοινωνική Ασφάλιση και Medicare) και τους κρατικούς και τοπικούς φόρους (εάν υπάρχουν). Αυτοί είναι οι φόροι που παρακρατείτε από τους ακαθάριστους μισθούς ενός υπαλλήλου και κάνετε συνεισφορές βάσει των μισθών των εργαζομένων. Είστε επίσης υπεύθυνοι για την πληρωμή των ανάλογων φόρων όταν έχετε υπαλλήλους.

Σε αντίθεση με τους εκτιμώμενους φόρους και τους φόρους απασχόλησης, ο φόρος επί των πωλήσεων για διαδικτυακές επιχειρήσεις δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως τα καταστήματα τούβλου. Πρέπει να εξοικειωθείτε με τους κανόνες για τον φόρο επί των πωλήσεων στις πωλήσεις μέσω Διαδικτύου και τις κυρώσεις για τη μη είσπραξή τους. Η εκμάθηση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων της επιχείρησής σας είναι σημαντική!

Παρακάτω σας παραθέτουμε και τις 10 συνηθέστερες αιτίες για την εγκατάλειψη του καλαθιού αγορών:

-Το 44% φεύγει αν δεν του αρέσει οι μεταβολές εικόνων
-Το 41% δεν είναι έτοιμο να αγοράσει
-Το 25% φεύγει αν η τιμή είναι ξεχωριστή στο καλάθι
-Το 24% θέλει να ξαναδεί τα προϊόντα και χρώματα
-Το 22% δεν αντιλήφθηκε τα μεταφορικά κόστη
-Το 14% εγκαταλείπει την εφαρμογή λόγω των πολλών εγγραφών για αγορά
-Το 12% θέλει περισσότερη πληροφόρηση
-Το 11% θεωρεί την εφαρμογή πολύ πολύπλοκη
-Το 11% γιατι το eshop σας είναι πολύ αργό
-Το 8% κουράζεται απο τα επιπλέον χρώματα

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά , θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε και καλή σας επιτυχία!!

Από Feel the Web

Μετάβαση στο περιεχόμενο