6 Tips .. για να κανετε πιο γρήγορη την Ιστοσελίδα σας

 

Έχοντας έναν ιστότοπο που φορτώνει γρήγορα είναι ένα ανεκτίμητο πλεονέκτημα. Και το εννοούμε..

Γενικά , ο χρόνος φόρτωσης είναι αυτός ο παράγοντας που τείνουμε να παραβλέπουμε, ο οποίος στη συνέχεια επιστρέφει για να μας τιμωρήσει όταν δεν το περιμένουμε..

Απλώς σκεφτείτε το από την πλευρά του πελάτη. Εάν ο ιστότοπός σας διαρκεί 8 δευτερόλεπτα για φόρτωση και ο ανταγωνιστής σας διαρκεί 1 δευτερόλεπτο, ποιος πιστεύετε ότι θα πάρει την δουλειά; Το αστείο είναι ότι αυτό αποφασίζεται ακόμα και πριν συγκρίνουμε τις προσφορές, τις τιμές, τη διαθεσιμότητα, τις λεπτομέρειες αποστολής / παράδοσης / παραλαβής και ούτω καθεξής..

Απλώς επιτρέψτε μου να το πω ξανά, ώστε να μπορείτε να το σκεφτείτε … ποιος παίρνει τον πελάτη, συχνά αποφασίζεται από ποιος έχει τον ταχύτερο ιστότοπο και όχι ποιος έχει την καλύτερη προσφορά..

Αλλά ας μιλήσουμε για λύσεις καλύτερα, όχι για τα προβλήματα σωστά? Παρακάτω αναφέρουμε 6 Tips .. για να κανετε πιο γρήγορη την WordPress Ιστοσελίδα σας.

Προειδοποίηση: Μερικά από αυτά μπορεί να είναι λίγο πιο τεχνικά. Ωστόσο, δεν ειναι πολύ δυσκολα.

1. Μετακινήστε τα scripts στο footer

Τα scripts είναι βασικά στοιχεία των σημερινών ιστότοπων, εργαλείων ιστού και οποιασδήποτε εφαρμογής που λειτουργεί στον Ιστό με κάποια μορφή. Κάτω από την επιφάνεια, τα scripts είναι υπέροχα… Για παράδειγμα, είναι κάποια θέματα που μας επιτρέπουν να έχουμε ορισμένα δεδομένα χωρίς να φύγουμε από τη σελίδα…

Αλλά τα scripts χρειάζονται επίσης χρόνο για φόρτωση.

Ευτυχώς, το ωραίο για όλη αυτή την τεχνολογία είναι ότι τα scripts μπορούν να φορτωθούν στο τέλος – αφού όλα τα υπόλοιπα έχουν ήδη φορτωθεί στη σελίδα. Μπορείτε να το κάνετε με ένα πρόσθετο που ονομάζεται Scripts To Footer. Λειτουργεί αυτόματα στο σύστημά μας..

2. “Ελαχιστοποίηση” Minify JavaScript και CSS

Η ελαχιστοποίηση είναι μια καταπληκτική ιδέα που οδηγεί στην ελαχιστοποίηση του αριθμού των αιτημάτων που ο ιστότοπός σας απαιτεί για την ανάκτηση του περιεχομένου του. Η διαδικασία είναι αόρατη για τον επισκέπτη και δεν αφαιρεί τον ιστότοπο από κανένα περιεχόμενο. Αυτό αφορά μόνο τη συγκέντρωση JavaScript, CSS και HTML.

Εάν θέλετε έναν εύκολο τρόπο ενεργοποίησης της ελαχιστοποίησης στον ιστότοπό σας, μπορείτε να δοκιμάσετε την προσθήκη αυτόματης βελτιστοποίησης. Για μια πιο χειροκίνητη προσέγγιση (και πιθανώς μια πιο βελτιστοποιημένη), ελέγξτε τους πόρους της Google.

3. Ενεργοποιήστε τη συμπίεση GZIP

Η συμπίεση αρχείων στον τοπικό υπολογιστή σας μπορεί να εξοικονομήσει πολύ χώρο στο δίσκο. Ομοίως, για τον Ιστό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συμπίεση GZIP. Αυτός ο ελιγμός μειώνει τη χρήση του εύρους ζώνης και το χρόνο που απαιτείται για να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπό σας δραματικά.

Το GZIP συμπιέζει διάφορα αρχεία έτσι ώστε κάθε φορά που ένας επισκέπτης προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στον ιστότοπό σας, το πρόγραμμα περιήγησής του θα πρέπει πρώτα να αποσυμπιέσει τον ιστότοπο. Αυτή η διαδικασία μειώνει τη χρήση του εύρους ζώνης σε σημαντικό βαθμό.

Μπορείτε να προσθέσετε τον ακόλουθο κώδικα στο αρχείο .htaccess:

AddOutputFilterByType DEFLATE κείμενο / απλό
AddOutputFilterByType DEFLATE κείμενο / html
AddOutputFilterByType DEFLATE κείμενο / xml
AddOutputFilterByType DEFLATE κείμενο / css
AddOutputFilterByType DEFLATE εφαρμογή / xml
AddOutputFilterByType DEFLATE εφαρμογή / xhtml + xml
AddOutputFilterByType DEFLATE εφαρμογή / rss + xml
AddOutputFilterByType DEFLATE εφαρμογή / javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE εφαρμογή / x-javascript

4. Απενεργοποιήστε hotlinkings

Η Hotlinking περιγράφει μια κατάσταση όπου ένας άλλος webmaster προσπαθεί να εμφανίσει μια εικόνα στον ιστότοπό του χρησιμοποιώντας μια παράμετρο src που οδηγεί απευθείας στον ιστότοπό σας. Ο webmaster χρησιμοποιεί τους πόρους του διακομιστή σας για το κέρδος τους.

Μπορείτε να τους εμποδίσετε να το κάνουν απλά τοποθετώντας αυτές τις τέσσερις γραμμές στο αρχείο .htaccess:

Επανεγγραφή Ενεργοποίησης
RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ $
RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ Http: // (www \.); YOURSITE.com /.*$ [NC]
RewriteRule \. (Gif | jpg | png | js | css) $ – [F]

5. Regenerate thumbnails

Από προεπιλογή, το WordPress δεν εμφανίζει πάντα τις εκδόσεις πλήρους πλάτους των εικόνων που ανεβάσατε στον ιστότοπό σας. Όποτε είναι δυνατόν, χρησιμοποιεί μικρογραφίες αντ ‘αυτού – ελαχιστοποιημένες εκδόσεις των εικόνων που είναι πιο αποτελεσματικές σε ορισμένες περιπτώσεις.

Όλα αυτά συμβαίνουν αρκετά αυτόματα. Το WordPress δημιουργεί μικρογραφίες όταν ανεβάζετε την εικόνα σας και στη συνέχεια τις εμφανίζει ανάλογα. Ωστόσο, όταν αλλάζετε το θέμα σας ή αλλάζετε τη διαμόρφωσή του, οι ρυθμίσεις μικρογραφιών μπορούν επίσης να τροποποιηθούν. Παρόλο που αυτό θα κάνει το WordPress να λειτουργεί με μικρογραφίες σύμφωνα με αυτές τις νέες ρυθμίσεις από τότε και στο εξής, οι παλιές μικρογραφίες σας δεν θα ενημερωθούν.

Εδώ μπαίνει ένα plugin όπως το Regenerate Thumbnails. Παίρνει τις παλιές σας εικόνες και δημιουργεί νέες μικρογραφίες για αυτές. Ως εκ τούτου, έχετε βελτιστοποιημένες μικρογραφίες που θα καταναλώνουν λιγότερο εύρος ζώνης.

6. Μην χρησιμοποιείτε πρόσθετα για απλές εργασίες

Yπάρχει ένα ακόμη σημαντικό σημείο που πιστεύω ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε..

Ας ξεκινήσουμε όμως με μια ερώτηση: Πόσες ενεργά πρόσθετα έχετε στον ιστότοπό σας αυτήν τη στιγμή;

Είναι 5-10; Ή περισσότερο σαν 20-30;

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιείτε πρόσθετα για πολύ απλές εργασίες; Θέλετε, για παράδειγμα, να ενσωματώσετε τον ιστότοπό σας στο Google Analytics;

Χορηγείται, η χρήση ενός πρόσθετου για κάτι τέτοιο είναι η εύκολη διέξοδος, αλλά είναι εντελώς περιττή και προσθέτει μερικά μικρά κλάσματα του δευτερολέπτου στον χρόνο φόρτωσης. Θυμηθείτε, το WordPress πρέπει πρώτα να πάρει το plugin, να το επεξεργαστεί και, στη συνέχεια, να παράγει την έξοδο.

Μια καλύτερη λύση; Απλώς αφιερώστε λίγο χρόνο για να συμπεριλάβετε αυτόν τον κώδικα ενσωμάτωσης στην κεφαλίδα / υποσέλιδο του ιστότοπού σας.

Εδώ είναι ο κανόνας μας: Εάν κάτι χρειαστεί λιγότερο από πέντε λεπτά για να γίνει με το χέρι, δεν βάζουμε πρόσθετο για αυτή την εργασία.

Ξέρω, αυτό ακούγεται σαν μια πολύ μικρή βελτίωση. Και είναι εάν προσπαθείτε να αποφύγετε μόνο ένα πρόσθετο. Αλλά αυτό αυξάνεται γρήγορα καθώς ενσωματώνετε νέες δυνατότητες στον ιστότοπό σας. Πιστέψτε με, η αποφυγή 15-20 μικρών προσθηκών μπορεί να κάνει μια πραγματική διαφορά στον χρόνο φόρτωσής.

Λοιπόν, πώς το κάνουμε αυτό; Η απλούστερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε το αρχείο functions.php και να κάνετε τις αλλαγές σας εκεί. Ακολουθεί σε επόμενο άρθρο ένας οδηγός για αρχάριους για την εργασία με αυτό το αρχείο. Spoiler: δεν είναι καθόλου δύσκολο..

 

Ένα σύνολο λοιπον των 6 μη τόσο προφανών διορθώσεων που κάνουν τον ιστότοπό σας να φορτώνει πιο γρήγορα!

Για να ανακεφαλαιώσετε:

  1. Μετακίνηση σεναρίων στο υποσέλιδο.
  2. “Ελαχιστοποίηση” JavaScript και CSS.
  3. Ενεργοποίηση συμπίεσης GZIP.
  4. Απενεργοποιήστε τη σύνδεση.
  5. Αναδημιουργία μικρογραφιών.
  6. Μην χρησιμοποιείτε προσθήκες για απλές εργασίες.

 

Από Feel the Web

Μετάβαση στο περιεχόμενο