Feel the Web

Συγκρίνουμε σήμερα εδώ την φιλοξενία Ιστού έναντι της φιλοξενίας WordPress

Η βασική διαφορά μεταξύ φιλοξενίας WordPress και τυπικής φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι η διαμόρφωση του διακομιστή. Τα προγράμματα φιλοξενίας WordPress προσφέρουν συνήθως πόρους που έχουν βελτιστοποιηθεί για την πλατφόρμα Για παράδειγμα, ο σερβερ Ιστού σας μπορεί να διαφημίζει λειτουργίες όπως PHP 7 ή αυξημένη μνήμη PHP.

Επίσης, η φιλοξενία WordPress συνοδεύεται συχνά από εύχρηστες πρόσθετες υπηρεσίες που βοηθούν τον ιστότοπό σας να λειτουργεί ομαλά. Για παράδειγμα, το πλανο σας μπορεί να περιλαμβάνει αυτόματες ενημερώσεις, πρόσβαση σε θέματα ή προσθήκες, εγκατάσταση με ένα κλικ και άλλα. Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα πρόσθετα αντικατοπτρίζονται συνήθως στην τιμή, ειδικά εάν επιλέγετε διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress.

Η βασική φιλοξενία ιστού εξακολουθεί να επαρκεί για την αποθήκευση του ιστότοπού σας στο WordPress και για την πρόσβαση του στο κοινό. Το πλανο σας μπορεί ακόμη και να περιλαμβάνει χρήσιμες λειτουργίες, όπως βελτιστοποίηση απόδοσης, αυξημένη ασφάλεια, δωρεάν πιστοποιητικά SSL και άλλα. Ωστόσο, θα χάσετε τα ειδικά οφέλη που παρέχει η εναλλακτική λύση.

Τα πλεονεκτήματα της φιλοξενίας WordPress

Ας υποθέσουμε ότι σκέφτεστε να κάνετε κοινή χρήση φιλοξενίας ιστού έναντι κοινών προγραμμάτων φιλοξενίας WordPress. Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα που μπορείτε να περιμένετε εάν επιλέξετε το τελευταίο:

Predictable server usage. Αυτό σημαίνει ότι ο πάροχός σας θα κατανείμει καλύτερα τους πόρους και θα επιλύσει τα τεχνικά προβλήματα πιο γρήγορα.
Διαμόρφωση διακομιστή ειδικά για WordPress. Ο διακομιστής σας θα τροποποιηθεί για βέλτιστη απόδοση στο WordPress και γρηγορότερους χρόνους φόρτωσης σελίδας. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν αποτελεί εγγύηση και ενδέχεται να εξακολουθείτε να επηρεάζεστε από ζητήματα με άλλους ιστότοπους.
Βελτιωμένη ασφάλεια. Ο πάροχός σας θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε απειλές που σχετίζονται με το WordPress.

Ευκολία εγκατάστασης. Οι προκαθορισμένες ρυθμίσεις επιτρέπουν εύκολη σύνδεση για εργαλεία όπως πιστοποιητικά SSL ή δίκτυα παράδοσης περιεχομένου (CDN). Μπορείτε ακόμα να τα χρησιμοποιήσετε με την τυπική φιλοξενία Ιστού, αλλά μπορεί να απαιτούνται μερικά επιπλέον βήματα.
Φιλικότητα για αρχάριους. Η φιλοξενία WordPress συνοδεύεται συνήθως από προεγκατεστημένο λογισμικό WordPress, αυτόματες ενημερώσεις και εξειδικευμένη υποστήριξη πελατών. Μπορεί επίσης να έχετε πρόσβαση σε δωρεάν θέματα.
Σημειώστε ότι μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε την τυπική φιλοξενία Ιστού για τον ιστότοπό σας στο WordPress, αν θέλετε. Τεχνικά, το μόνο που χρειάζεστε είναι οι πιο πρόσφατες εκδόσεις PHP και MySQL, οι οποίες είναι τυπικές δυνατότητες οποιουδήποτε οικοδεσπότη Ιστού που εκτελείται σε Linux.

Ωστόσο, θα πρέπει να φροντίσετε μόνοι σας για πολλές εργασίες βελτιστοποίησης και συντήρησης. Για παράδειγμα, θα πρέπει να θυμάστε να αναβαθμίζετε τακτικά την εγκατάσταση του WordPress, κάτι που αποτελεί σημαντικό μέτρο ασφαλείας.

Εάν βρείτε αυτές τις εργασίες δύσκολες ή δεν θέλετε να αφιερώσετε πολύ χρόνο σε αυτές, η φιλοξενία WordPress μπορεί να αξίζει την επένδυση.

Φιλοξενία ιστού έναντι φιλοξενίας WordPress: Ποιο είναι κατάλληλο για εσάς;

Η απόφαση σχετικά με τον σωστό τύπο φιλοξενίας θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες σας και το επίπεδο εμπειρίας σας. Ίσως θελήσετε επίσης να λάβετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες του προγράμματος φιλοξενίας σας και να διαπιστώσετε εάν οι πρόσθετες λειτουργίες του WordPress είναι χρήσιμες για εσάς.

Για παράδειγμα, ίσως θέλετε να κάνετε στον εαυτό σας τις ακόλουθες ερωτήσεις:

Πρώτον, χτίζετε τον ιστότοπό σας με το WordPress; Εάν όχι, η φιλοξενία WordPress δεν θα ισχύει.

Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας; Τα τυπικά κοινόχρηστα σχέδια είναι φθηνότερα, ενώ η διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress είναι πιο ακριβή.
Ανησυχείτε για την ασφάλεια; Η φιλοξενία του WordPress είναι συχνά πιο ασφαλής λόγω της αυξημένης προστασίας έναντι κοινών απειλών.
Προτιμάτε η συντήρηση του διακομιστή σας να γίνεται πίσω από τα παρασκήνια; Εάν ναι, θα εκτιμήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις του WordPress.
Είστε καλά στο WordPress ή χρειάζεστε κάποιο χέρι; Οι λιγότερο έμπειροι χρήστες θα επωφεληθούν από την ειδική υποστήριξη πελατών του WordPress.
Τι είδους περιεχόμενο σχεδιάζετε για τον ιστότοπό σας; Ας υποθέσουμε ότι περιμένετε να ανεβάσετε εκτενείς γκαλερί εικόνων ή βίντεο. Σε αυτήν την περίπτωση, η εύκολη πρόσβαση σε λειτουργίες όπως η προσωρινή αποθήκευση ή το CDN μπορεί να σας φανεί χρήσιμη.
Τέλος, πόση κίνηση περιμένετε; Το κοινό σχέδιο θα είναι αρκετό για τις ανάγκες σας; Εάν προβλέπετε πολλούς επισκέπτες αμέσως μετά την κυκλοφορία, ίσως θελήσετε να εξετάσετε άλλους τύπους φιλοξενίας.

Συμπέρασμα

Η επιλογή του κατάλληλου σερβερ Ιστού μπορεί συχνά να κάνει ή να καταστρέψει την επιτυχία του ιστότοπού σας. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με την εκκίνηση του ιστότοπού σας WordPress με τυπική φιλοξενία Ιστού, αν αυτή είναι η προτίμησή σας. Ωστόσο, οι λειτουργίες του WordPress μπορούν να σας εξοικονομήσουν μακροχρόνια ταλαιπωρία.🚄

Για να ανακεφαλαιώσουμε, η φιλοξενία WordPress σημαίνει ότι οι πόροι του διακομιστή σας θα διαμορφωθούν ειδικά για να ταιριάζουν με τις μοναδικές απαιτήσεις της πλατφόρμας. Επομένως, θα επωφεληθείτε από την υψηλότερη ασφάλεια και την καλύτερη απόδοση συνολικά. Επίσης, η φιλοξενία WordPress συχνά συνοδεύεται από αυτοματοποιημένες εργασίες συντήρησης και αφοσιωμένη υποστήριξη πελατών, καθιστώντας την καλύτερη επιλογή για αρχάριους.

Εάν έχετε αποφασίσει ότι η φιλοξενία WordPress είναι κατάλληλη για τις ανάγκες σας, ρίξτε μια ματιά στη συλλογή τότε για την καλύτερη φιλοξενία WordPress.

Από Feel the Web

Μετάβαση στο περιεχόμενο