Αυτοκίνητα Volvo χτυπήθηκαν από Cyberattack, Κλάπηκαν δεδομένα έρευνας!

Ο εκπρόσωπος της Volvo είπε ότι η εταιρεία δεν είχε πληγεί από ransomware και παρέμεινε στον πλήρη έλεγχο των δεδομένων της…

Η σουηδική κατασκευάστρια εταιρεία Volvo δήλωσε την Παρασκευή ότι χάκερ είχαν κλέψει δεδομένα έρευνας και ανάπτυξης από τα συστήματά της σε μια κυβερνοεπίθεση.

Η εταιρεία, που ανήκει στην κινεζική Geely, «έγνωσε ότι ένα από τα αποθετήρια αρχείων της έχει γίνει παράνομη πρόσβαση από τρίτο μέρος», ανέφερε.

«Οι έρευνες μέχρι στιγμής επιβεβαιώνουν ότι ένα περιορισμένο ποσό της περιουσίας Ε&Α της εταιρείας έχει κλαπεί κατά τη διάρκεια της εισβολής», πρόσθεσε η Volvo.

Η Volvo θα χρησιμοποιεί τσιπ Nvidia για λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης σε αυτοκίνητα
Προειδοποίησε ότι «μπορεί να υπάρξει αντίκτυπος στη λειτουργία της εταιρείας» από το hack, με αποτέλεσμα η μετοχή της να πέσει 3,5 τοις εκατό στη Στοκχόλμη, στις 72,44 κορώνες (περίπου 600 Rs.).

Ωστόσο, η εταιρεία πρόσθεσε ότι πιθανότατα δεν υπήρχε «επίπτωση στην ασφάλεια ή την ασφάλεια των αυτοκινήτων των πελατών της ή των προσωπικών τους δεδομένων».

Η Volvo με έδρα το Γκέτεμποργκ αντλεί επί του παρόντος μετρητά για να ηλεκτρίσει ολόκληρη τη γκάμα της έως το 2030.

Η κινεζική Geely είπε ότι θα αντιμετωπίσει την Tesla με κορυφαία επωνυμία ηλεκτρικών οχημάτων
Ένας εκπρόσωπος είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η εταιρεία δεν είχε πληγεί από ransomware και παρέμεινε στον πλήρη έλεγχο των δεδομένων της.

Πρόσθεσε ότι ένα «τρίτο μέρος» επικοινώνησε «πρόσφατα» με τη Volvo σχετικά με την κλοπή πληροφοριών, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για την ανταλλαγή.

Η Volvo χωρίστηκε από τον κατασκευαστή φορτηγών Volvo Group το 1999, προτού αγοραστεί από την Geely το 2010.

Από Feel the Web

Μετάβαση στο περιεχόμενο