Η Google εκδίδει προειδοποιήσεις για εφαρμογές που ζητούν την τοποθεσία σας!

Η Google έχει προειδοποιήσει τους προγραμματιστές εφαρμογών ότι πρέπει να είναι ξεκάθαροι με τους χρήστες σχετικά με τις πληροφορίες που μοιράζονται με τη Huq, μια βρετανική εταιρεία που πουλά δεδομένα τοποθεσίας.

Η Google έχει πει ότι οι εφαρμογές που δεν συμμορφώνονται με την πολιτική δεδομένων της αντιμετωπίζουν αποκλεισμό από το Play store της.

Έρχεται αφότου ο Huq παραδέχτηκε στο BBC ότι τουλάχιστον δύο συνεργάτες εφαρμογών δεν είχαν αναζητήσει τις σωστές άδειες χρήστη.

Ο Huq είπε ότι η εταιρεία έλαβε «πολύ σοβαρά» την προστασία δεδομένων και πίστευε ότι όλοι οι εταίροι συμμορφώνονται πλέον.

Οι συνεργασίες εφαρμογών και η κοινή χρήση δεδομένων με τρίτα μέρη υπόκεινται σε αυξημένο έλεγχο από ρυθμιστικές αρχές και φορείς χάραξης πολιτικής σε όλο τον κόσμο.

Η Huq συνεργάζεται με μια σειρά εφαρμογών, όπως μια εφαρμογή μουσουλμανικής προσευχής, μια εφαρμογή παρακολούθησης πτήσεων και μια εφαρμογή καιρού.

Οι προγραμματιστές εφαρμογών ενσωματώνουν ορισμένες γραμμές κώδικα που παρέχονται από την Huq, οι οποίες ανατροφοδοτούν δεδομένα τοποθεσίας – τα οποία στη συνέχεια συγκεντρώνει ο Huq. Στη συνέχεια, αυτές οι πληροφορίες πωλούνται σε πελάτες, συμπεριλαμβανομένων μιας σειράς συμβουλίων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο, ένα άρθρο του Vice τον Οκτώβριο δημιούργησε αμφιβολίες σχετικά με το εάν οι άνθρωποι γνώριζαν ότι κοινοποιούνταν πληροφορίες όταν χρησιμοποιούσαν αυτές τις εφαρμογές.

Στη συνέχεια, ο Huq παραδέχτηκε στο BBC ότι τουλάχιστον δύο εφαρμογές μοιράζονταν πληροφορίες με την εταιρεία, χωρίς να ζητήσουν την κατάλληλη άδεια από τους χρήστες.

Τον Οκτώβριο, η Google παρουσίασε μια νέα πολιτική δεδομένων χρήστη που ενημερώνει τις εφαρμογές ότι πρέπει να είναι σαφείς σχετικά με τον τρόπο χρήσης των δεδομένων που συλλέγουν.

Η Google είπε: “Στο πλαίσιο της έρευνάς μας, στείλαμε μια προειδοποίηση σε όλους τους προγραμματιστές εφαρμογών που διαπιστώσαμε ότι παραβιάζουν τις πολιτικές του Google Play.”

Ωστόσο, αρνήθηκε να πει πόσοι προγραμματιστές εφαρμογών είχαν λάβει την προειδοποίηση…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Huq, Conrad Poulson, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη το θέμα της προστασίας δεδομένων και τη συναίνεσή μας και υποστηρίζουμε ενεργά κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί να βελτιώσει το θέμα.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με τους συνεργάτες μας για να διασφαλίσουμε ότι εφαρμόζονται και διατηρούνται οι βέλτιστες πρακτικές απορρήτου».

Το BBC ζήτησε επίσης σχόλια από την Apple.

Από Feel the Web

Μετάβαση στο περιεχόμενο