Πως θα καταλάβετε ένα ψεύτικο προφίλ στο Instagram ! 👨‍🏫

Μετά από το άρθρο μας , πως μπορείτε πολύ γρήγορα να εντοπίσετε και διαγράψετε ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook σας, ήρθε η ώρα να μάθετε και για το Instagram..!

Εταιρείες και επωνυμίες που συνεργάζονται με τους influencer επηρεάζουν την πλατφόρμα του influencer και το επίπεδο εμπιστοσύνης που έχουν οι οπαδοί του influencer. Πολλές εταιρείες είναι διατεθειμένες να πληρώσουν αρκετά για να συνεργαστούν με όλους αυτους..

Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που εισέρχονται σε ψεύτικους λογαριασμούς με μεγάλους αριθμούς ακόλουθων και αποδεικνύονται πραγματικά απάτες δυστυχώς χάνουν την επένδυσή τους.

Για να το αποφύγετε αυτό, οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε ψεύτικους λογαριασμούς Instagram: 

1. Ρίξτε μια ματιά στη φωτογραφία προφίλ

Δεδομένου ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί Instagram προσπαθούν συνήθως να αντιγράψουν έναν πραγματικό λογαριασμό και να προσελκύσουν ακόλουθους, θα κάνουν τη φωτογραφία προφίλ τους μια εικόνα ενός ελκυστικού άνδρα ή γυναίκας συχνά σε κατάσταση γέννησης. Ελπίζουν ότι αυτή η φωτογραφία θα κάνει τον λογαριασμό να φαίνεται πιο ελκυστικό και ενδιαφέρον για όσους το σκοντάφτουν. Ωστόσο, αν ρίξετε μια ματιά στις αναρτήσεις του, το άτομο από τη φωτογραφία προφίλ δεν θα βρεθεί πουθενά.

Δεν είναι ασυνήθιστο να χρησιμοποιείτε επίσης φωτογραφίες από μοντέλα ή διασημότητες ή να μην έχετε καθόλου φωτογραφία προφίλ, καθώς δεν ενοχλούν όλοι όσοι κάνουν ψεύτικα προφίλ να τους κάνουν να φαίνονται οργανικοί. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να ρίξετε μια ματιά είναι το βιογραφικό. Συχνά θα έχει μη ρεαλιστικές υποσχέσεις ή μια παράξενη ιστορία.

2. Μεταβείτε στις δημοσιεύσεις τους

Feel the Web

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι ένας ψεύτικος λογαριασμός δεν θα έχει το άτομο στην εικόνα προφίλ του άλλες αναρτήσεις. Εάν αναφέρουν ένα επάγγελμα στο βιογραφικό τους, οι δημοσιεύσεις συνήθως δεν θα σχετίζονται με αυτόν τον τομέα. Αυτές οι ανισότητες πρέπει να είναι αρκετά εύκολο να εντοπιστούν ακόμη και από μια γρήγορη ματιά στο προφίλ τους.

Εάν θέλετε να προχωρήσετε περαιτέρω για να επιβεβαιώσετε εάν ο λογαριασμός είναι ψεύτικος, λάβετε υπόψη σας πόσο συχνά δημοσιεύουν και το χρονικό πλαίσιο στο οποίο γίνονται οι περισσότερες αναρτήσεις. Δεδομένου ότι τα άτομα που δημιουργούν ψεύτικους λογαριασμούς με σκοπό την πώλησή τους, θέλουν να επιτύχουν τον στόχο τους το συντομότερο δυνατό, συχνά κάνουν λογαριασμό και μοιράζονται πολλές αναρτήσεις για να κάνουν τον λογαριασμό να φαίνεται γεμάτο. Θα παρατηρήσετε ότι οι αναρτήσεις τους έχουν πολύ λίγη δραστηριότητα και είναι συχνά άσχετες ή μάλλον περίεργες..

3. Συγκρίνετε τους ακολούθους / μετρήσεις που ακολουθούν και το επίπεδο δραστηριότητάς τους

Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους δείκτες ότι ένας λογαριασμός Instagram είναι ψεύτικος. Όταν συγκρίνετε τον αριθμό των ακόλουθων που έχει ο λογαριασμός και τον αριθμό των αναρτήσεων και των ιστοριών που έχουν μοιραστεί, θα παρατηρήσετε ένα  μη ρεαλιστικό σενάριο. Ένα προφίλ με μόνο 10 αναρτήσεις είναι πολύ απίθανο να έχει αποκτήσει οργανικά 10Κ ακόλουθους.

Από Thomas Krypas

Μετάβαση στο περιεχόμενο