Feel the Web

Αναμφισβήτητα έχετε ακούσει για τη “Φιλοξενία/Τεχνολογία Cloud”…☁

H φιλοξενία / τεχνολογία Cloud χρησιμοποιεί κατανεμημένους πόρους, όπως απομακρυσμένους διακομιστές και κέντρα δεδομένων, για να πραγματοποιήσει μια σειρά εργασιών από την εκτέλεση εντατικών υπολογισμών, για την εξυπηρέτηση περιεχομένου ιστοσελίδων κατόπιν αιτήματος.

Αλλά τι κάνει τις υπηρεσίες cloud ανώτερες από εναλλακτικές λύσεις?? .?

 

Εδώ είναι μερικά οφέλη της Φιλοξενία/Τεχνολογία Cloud, που μπορεί να μην γνωρίζετε:

1. Ευελιξία

Οι υπηρεσίες που βασίζονται σε σύννεφα είναι ιδανικές για επιχειρήσεις με αυξανόμενες ή μεταβαλλόμενες απαιτήσεις εύρους ζώνης. Εάν οι ανάγκες σας αυξάνονται, είναι εύκολο να αυξήσετε την χωρητικότητα του cloud, αντλώντας τους απομακρυσμένους διακομιστές της υπηρεσίας. Ομοίως, αν χρειαστεί να μειώσετε πάλι, η ευελιξία αυτή υπάρχει στην υπηρεσία. Αυτό το επίπεδο ευελιξίας μπορεί να δώσει στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν cloud computing ένα πραγματικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών – δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι CIO και οι Διευθυντές Πληροφορικής κατατάσσουν την «επιχειρησιακή ευελιξία» ως κορυφαίο οδηγό για την υιοθέτηση των υπηρεσιών cloud.

2. Ανάκτηση καταστροφών

Οι επιχειρήσεις όλων των μεγεθών θα πρέπει να επενδύουν σε ισχυρή ανάκαμψη σε περίπτωση καταστροφών, αλλά για τις μικρότερες επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα μετρητά και εμπειρογνωμοσύνη, αυτό είναι συχνά το πιο ιδανικό σενάριο. Το Cloud βοηθά τώρα περισσότερες επιχειρήσεις να ακολουθήσουν αυτή την τάση. Σύμφωνα με τον Όμιλο Aberdeen, οι μικρές επιχειρήσεις είναι οι διπλάσιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες, που έχουν εφαρμόσει λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης με βάση το cloud που εξοικονομούν χρόνο, και παράλληλα αποφεύγουν μεγάλες αρχικές επενδύσεις και αναβαθμίζουν τις γνώσεις των τρίτων ως μέρος της συμφωνίας.

3. Αυτόματες ενημερώσεις λογισμικού

Η ομορφιά του cloud computing είναι ότι οι διακομιστές είναι off-premise. Οι προμηθευτές τους φροντίζουν για εσάς και αναπτύσσουν τακτικές ενημερώσεις λογισμικού – συμπεριλαμβανομένων των ενημερωμένων εκδόσεων ασφαλείας – έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απώλεια χρόνου για τη συντήρηση του συστήματος που θα κάνατε μόνοι σας. Σας αφήνει ελεύθερους να εστιάσετε στα πράγματα που έχουν σημασία, όπως η ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

4. Κεφάλαιο-δαπάνες = Δωρεάν

Το Cloud computing μειώνει το υψηλό κόστος του υλικού. Απλώς πληρώνετε καθώς  απολαμβάνετε ένα μοντέλο βασισμένο σε συνδρομές που είναι καλό για την ταμειακή σας ροή. Προσθέστε σε αυτό την ευκολία της ρύθμισης και της διαχείρισης και ξαφνικά ολόκληρο το  έργο πληροφορικής σας φαίνεται πολύ φιλικότερο. Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να κάνετε το πρώτο βήμα για να υιοθετήσετε το σύστημα cloud.

5. Αυξημένη συνεργασία

Όπου  οι ομάδες σας μπορούν να έχουν πρόσβαση, να επεξεργάζονται και να μοιράζονται έγγραφα οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε, μπορούν να κάνουν περισσότερα μαζί και να καλύτερα. Οι εφαρμογές ροής εργασίας και κοινής χρήσης που βασίζονται σε σύννεφα βοηθούν τους χρήστες να κάνουν ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και τους δίνει πλήρη προβολή των συνεργασιών τους.

Feel the Web6. Εργαστείτε από οπουδήποτε

Με το cloud computing, εάν έχετε μια σύνδεση στο διαδίκτυο μπορείτε να είστε στη δουλειά σας απο παντού. Και με τις πιο σοβαρές υπηρεσίες cloud που προσφέρουν εφαρμογές για κινητά, δεν περιορίζεστε ούτε από τη συσκευή που έχετε στη διάθεσή σας.

Το αποτέλεσμα? Οι επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν πιο ευέλικτες εργάσιμες παροχές στους υπαλλήλους, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν την ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής που τους ταιριάζει – χωρίς επίπτωση στην παραγωγικότητα. Μια μελέτη ανέφερε ότι το 42% των εργαζομένων θα ανταλλάσσουν μέρος της αμοιβής τους για τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης. Κατά μέσο όρο θα ήταν πρόθυμοι να λάβουν μείωση κατά 6%.

7. Έλεγχος εγγράφων

Όσο περισσότεροι συνεργάτες και συνεργάτες συνεργάζονται σε έγγραφα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για ασφαλή έλεγχο εγγράφων. Πριν από το cloud, οι εργαζόμενοι έπρεπε να στέλνουν αρχεία εμπρός και πίσω ως συνημμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία έπρεπε να επεξεργαστούν ένας χρήστης τη φορά. Αργά ή αργότερα – συνήθως νωρίτερα – καταλήγουν στο χάος των αντιφατικών περιεχομένων αρχείων, μορφών και τίτλων.

Και καθώς ακόμη και οι μικρότερες εταιρείες γίνονται όλο και περισσότερο παγκόσμιες, το περιθώριο για επιπλοκές αυξάνεται. Σύμφωνα με μια μελέτη, “το 73% των εργαζομένων συνεργάζονται με ανθρώπους σε διαφορετικές χρονικές ζώνες και περιοχές, τουλάχιστον μία φορά το μήνα”.

Όταν κάνετε την μετακίνηση στο cloud computing, όλα τα αρχεία αποθηκεύονται κεντρικά και ο καθένας βλέπει μια έκδοση τους. Μεγαλύτερη προβολή σημαίνει βελτιωμένη συνεργασία, η οποία τελικά σημαίνει καλύτερη εργασία και υγιέστερη  γραμμή παραγωγής. Εάν εξακολουθείτε να βασίζεστε στον παλιό τρόπο, θα μπορούσε να είναι καιρός να δοκιμάσετε κάτι πιο απλοποιημένο.

8. Ασφάλεια

Οι χαμένοι φορητοί υπολογιστές είναι ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό πρόβλημα. Και ενδεχομένως μεγαλύτερη από την απώλεια ενός ακριβά αγορασμένου λαπτοπ , είναι η απώλεια των ευαίσθητων δεδομένων μέσα σε αυτό. Το Cloud computing σας παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια όταν συμβεί αυτό. Επειδή τα δεδομένα σας αποθηκεύονται στο σύννεφο, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στο μηχάνημά σας. Και μπορείτε ακόμη και να διαγράψετε απομακρυσμένα δεδομένα από χαμένους φορητούς υπολογιστές, ώστε να μην περιέλθουν σε λάθος χέρια.

9. Ανταγωνιστικότητα

Μεγάλη επιθυμία φυσικά όλων είναι η προσπέραση του ανταγωνισμού..  Η μετάβαση στο cloud δίνει πρόσβαση σε τεχνολογία επιχειρησιακής κλάσης, για όλους. Επιτρέπει επίσης στις μικρότερες επιχειρήσεις να ενεργούν ταχύτερα από ό, τι οι μεγάλοι, καθιερωμένοι ανταγωνιστές. Οι υπηρεσίες συνδρομής ως υπηρεσία πληρωμής και οι εφαρμογές επιχειρηματικού νέφους σημαίνουν ότι μικρά μπορούν να τρέξουν με τα μεγάλα “αγόρια” και να διαταράξουν την αγορά, παραμένοντας ευέλικτα και ευκίνητα.

10. Φιλικό προς το περιβάλλον

Ενώ τα παραπάνω σημεία περιγράφουν τα οφέλη του cloud computing για την επιχείρησή σας, η μετάβαση στο σύννεφο είναι και μια αλτρουιστική πράξη. Το περιβάλλον έχει και εκεί μια μικρή αγάπη. Όταν το σύννεφο σας χρειάζεται να κυμανθεί, η χωρητικότητα του διακομιστή σας κλιμακώνεται προς τα πάνω και προς τα κάτω για να ταιριάζει με τις ανάγκες σας. Έτσι, χρησιμοποιείτε μόνο την ενέργεια που χρειάζεστε και δεν αφήνετε υπερβολικά αποτυπώματα άνθρακα. Αυτό είναι κάτι πολύ καλό που προσπαθεί όσο το δυνατόν  να δημιουργήσει βιώσιμες λύσεις με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις η υπηρεσία cloud.

Εσείς τι λέτε? Θα την δοκιμάζατε?

 

Από Thomas Krypas

Μετάβαση στο περιεχόμενο