10 Πράγματα που πρέπει να προσέξετε, Πριν την Κατασκευή της Ιστοσελίδας σας

Με εκατοντάδες αρχάριους αλλά και προχωρημένους που ξεκινούν μια ιστοσελίδα κάθε εβδομάδα και γνωρίζοντας πώς μπορεί να αισθάνεστε μερικοί από εσάς (αγχωμένοι, αποθαρρυμένοι, χαμένοι, ανίδεοι κτλ..) συγκεντρώσαμε τα:

10 καλύτερα Tips που πρέπει να προσέξετε πριν δημιουργήσετε μια Ιστοσελίδα

1. Καθορίστε τον στόχο του Ιστοσελίδα σας
Ο στόχος Ιστοσελίδας είναι να ενημερώσει τους ανθρώπους ότι η επιχείρησή σας υπάρχει και να τους ενθαρρύνει να έρθουν σε επαφή! Είναι για να πουλάτε τα προϊόντα σας στο διαδίκτυο; Ή πώς θα δείξετε τη δημιουργικικότητα σας; Η σαφής εστίαση θα βοηθήσει εσάς καθώς και τους επισκέπτες σας.

2. Έρευνα, έρευνα και λίγη ακόμα έρευνα..
Ρίξτε μια ματιά σε άλλους ιστότοπους στον τομέα σας. Προσδιορίστε αυτούς που σας αρέσει το στυλ και κρατήστε σημειώσεις – τι είναι αυτό που λειτουργεί και σας αρέσει στη διάταξη και το σχέδιό τους;

3. Γνωρίστε την αγορά-στόχο σας
Φροντίστε να το διευκρινίσετε νωρίς, καθώς θα επηρεάσει το θέμα, το σχεδιασμό, το περιεχόμενο, τη χρηστικότητα, τις προσπάθειες δικτύωσης και τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (θα το δούμε αργότερα). Με λίγα λόγια, όλα περιστρέφονται γύρω από την αγορά-στόχο σας.

4. Επιλέξτε το όνομα τομέα σας με σύνεση
Επιλέξτε κάτι που είναι σύντομο, εύκολο να θυμάστε και αντικατοπτρίζει τη φύση του ιστότοπού σας. Δεν είναι εύκολο να το αλλάξετε αργότερα, οπότε τώρα είναι η ώρα να το κάνετε σωστά. Φυσικά, εάν η Ιστοσελίδα σας είναι για την επιχείρησή σας, τότε είναι επίσης λογικό να ενσωματώσει το όνομα σας.

5. Αποφασίστε για το σχέδιο και τη διάταξη
Έχοντας κάνει την έρευνά σας, ελπίζουμε ότι θα έχετε ήδη μια ιδέα για το στυλ σχεδίασης που θέλετε να ακολουθήσετε. Δοκιμάστε να δημιουργήσετε έναν πίνακα σχεδίου μαζί με μέρη από ιστότοπους που σας αρέσουν. Για την  διάταξη, δοκιμάστε να σχεδιάσετε μερικά σχέδια για να δείτε πώς συνδυάζονται οι ιδέες σας σε μια σελίδα.

6. Σχεδιάστε και δημιουργήστε τις σελίδες και το περιεχόμενό σας
Τι είναι αυτό που θέλετε να πείτε στους επισκέπτες; Τι θα τους ενθουσιάσει με τη δουλειά σας και θα τους κρατήσει στην  σας; Πόσες σελίδες πρέπει να δημιουργήσετε για να το κάνετε αυτό αποτελεσματικά; Μην βιάζεστε με μακροσκελείς, περίεργες παραγράφους. Διατηρήστε το αντίγραφό σας σχετικό και συνοπτικό για να κρατάτε την προσοχή των επισκεπτών σας.

7. Εξοικειωθείτε με το SEO
Το Search Engine Optimization θα παίξει μεγάλο ρόλο στην προσέλκυση ανθρώπων στον ιστότοπό σας. Εκτός από την ενσωμάτωση λέξεων-κλειδιών ή όρων αναζήτησης που πιθανόν να πληκτρολογεί το κοινό σας στο Google, πρέπει να παρέχετε στις μηχανές αναζήτησης μια συνοπτική εξήγηση για το τι θα βρουν αυτοί οι επισκέπτες όταν φτάσουν εκεί. Εν τω μεταξύ, το Google Adwords είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την έρευνα λέξεων-κλειδιών στη θεματική σας περιοχή.

8. Ετοιμάστε τις εικόνες σας
Αποκτήστε προετοιμασμένες και παραταγμένες τις εικόνες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο όταν πρόκειται να συνδυάσετε τις σελίδες σας.

9. Δημιουργήστε το λογότυπό σας
Έχοντας το δικό σας λογότυπο θα διασφαλίσει ότι η επωνυμία σας είναι αναγνωρίσιμη, οπότε πώς να το δημιουργήσετε.

10. Βάλτε ενα χρονοδιάγραμμα
Η σχεδίαση ιστοσελίδων μπορεί να καθυστερήσει εάν δεν διαχειρίζεστε σωστά τον χρόνο σας. Θέστε καθημερινούς ή εβδομαδιαίους στόχους για να κάνετε ορισμένες παρεμβάσεις στην Ιστοσελίδα – με αυτόν τον τρόπο δεν θα κολλήσετε να κάνετε πάρα πολλά ταυτόχρονα .

Λοιπόν, ολοκληρώνοντας αν έχετε κάποιες συμβουλές που μπορείτε να προσθέσετε στις δικές μας, μοιραστείτε τις παρακάτω!

Από Thomas Krypas

Μετάβαση στο περιεχόμενο