Feel the Web

Ας αρχίσουμε..

1. Το Facebook φεύγει. Η Meta έρχεται. Ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι το νέο όνομα της εταιρείας είναι Meta, μια αλλαγή που αντανακλά την απόφασή της να προχωρήσει στο metaverse. Οι αναλυτές εξήγησαν τον πραγματικό λόγο πίσω από το rebrand.

Παρά την αναμόρφωση του ονόματος, οι κορυφαίες εφαρμογές της – Facebook, Instagram, WhatsApp – θα παραμείνουν ίδιες, ακριβώς κάτω από την ομπρέλα Meta (κάπως όπως λειτουργεί η Google κάτω από την ομπρέλα Alphabet).
Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης Connect, η οποία έφερε επίσης νέα για ένα υψηλής τεχνολογίας ακουστικό VR με την κωδική ονομασία “Project Cambria”.
Ο Zuckerberg αποκάλυψε επίσης ότι το “Grand Theft Auto” έρχεται στα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας.

2. Ο Έλον Μασκ επικρίνει ξανά τον φόρο δισεκατομμυριούχων. Αυτή τη φορά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της #Tesla είπε ότι αντί να πληρώσει φόρους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να πάει την ανθρωπότητα στον Άρη και «να διατηρήσει το φως της συνείδησης».

3. Η Zillow πουλά εκατοντάδες σπίτια για λιγότερο από ό,τι πλήρωσε για αυτά. Μια ανάλυση Insider διαπίστωσε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των κατοικιών που εισάγει η #Zillow σε αγορές όπως η Ατλάντα, το Φοίνιξ και το Χιούστον πουλούσαν λιγότερο από ό,τι πλήρωσε – ένα σημάδι ότι μια από τις κύριες στρατηγικές εσόδων της μπορεί να παραπαίει.

4. Οι εργαζόμενοι γράφουν ανησυχητικά αποχαιρετιστήρια μηνύματα καθώς φεύγουν από το Facebook. Ο ένας προειδοποίησε ότι η εξάρτηση της εταιρείας στην τεχνητή νοημοσύνη δεν θα τη σώσει από πιεστικά ζητήματα. Ένας άλλος είπε ότι ένιωθαν αγχωμένοι από τη διοίκηση και ολοένα και περισσότερο καμένοι.

5. Προσδιορίσαμε 15 ισχυρούς παίκτες σε #Stripe αξίας 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο γίγαντας fintech, που ιδρύθηκε από τους Ιρλανδούς αδερφούς John και Patrick Collison, φέρεται να πλησιάζει σε μία από τις πιο πολυαναμενόμενες δημόσιες λίστες της Silicon Valley.

6. Η εταιρεία πίσω από το «Call of Duty» μόλις ακύρωσε την τεράστια ετήσια εκδήλωσή της. Εν μέσω συνεχιζόμενων ερευνών για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά, η Activision ακύρωσε το #BlizzCon, ένα συνέδριο που είχε προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2022.

7. Το #Netflix θέλει να μετατρέψει μια παλιά στρατιωτική βάση σε στούντιο παραγωγής. Η εταιρεία ροής είναι ένας από τους πολλούς πλειοδότες που διεκδικούν τη βάση Fort Monmouth των 289 στρεμμάτων στο Νιου Τζέρσεϊ και έχει συγκεντρώσει υποστήριξη από τον κυβερνήτη της πολιτείας.

8. Τώρα μπορείτε να ζητήσετε από την #Google να σταματήσει την εμφάνιση των εικόνων του παιδιού σας στις αναζητήσεις. Σε μια κίνηση που στοχεύει στη μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής για παιδιά και εφήβους, η Google θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε κάτω των 18 ετών να αφαιρέσει τις εικόνες του από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

9. Μια υπάλληλος χρησιμοποίησε τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της Google στο χώρο εργασίας — και λέει ότι πάντα θα το μετανιώνει. Η πρώην εργαζόμενη συναντήθηκε με έναν θεραπευτή που προσλήφθηκε από την Google για να βοηθήσει να αντιμετωπίσει αυτό που ισχυρίζεται ότι ήταν ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον. Ωστόσο, ανησυχεί ότι οι θεραπευτές της Google ενδέχεται να έχουν σύγκρουση συμφερόντων και μηνύει την εταιρεία ισχυριζόμενη διάκριση στην εγκυμοσύνη και αντίποινα.

10. Τα φιλόδοξα σχέδια της Amazon για τα παντοπωλεία μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο. Έγγραφα που διέρρευσαν δείχνουν ότι η Amazon σχεδίαζε να ανοίξει εκατοντάδες παντοπωλεία Fresh χωρίς ταμείο έως το 2023 — μέχρι στιγμής έχει ανοίξει μόνο ένα. Αλλά μια μείωση στο κόστος της τεχνολογίας θα μπορούσε να την επαναφέρει σε καλό δρόμο..

Από Feel the Web

Μετάβαση στο περιεχόμενο