hover effects design trendsEshop Trends 2018

Τα σχέδια στην αρένα του ηλεκτρονικού εμπορίου αλλάζουν γρήγορα. Κάθε δικτυακός τόπος επιθυμεί να προσφέρει στους χρήστες του, εξαιρετική εμπειρία αγορών.

Οι ηλεκτρονικές αγορές έχουν γίνει μια προτίμηση για πολλούς αγοραστές ανά τον κόσμο. Και οι ιδιοκτήτες  θέλουν να κρατήσουν τους επισκέπτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στους ιστοτόπους τους.

Πλέον ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας γεφυρώνει το χάσμα και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, στην κατοχή του ενδιαφέροντος των χρηστών για ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου. Τα σχέδια συνεχίζουν να αλλάζουν χρόνο με το χρόνο. Παρακάτω είναι μια γενική επισκόπηση των βασικών στοιχείων σχεδίασης ιστοσελίδων για να παραμείνετε μπροστά.. καθ ‘όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Σχεδιασμός Υλικού

Ο σχεδιασμός του υλικού είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις σχεδιασμού που τίνει περισσότερο στην αισθητική του ελάχιστου σχεδιασμού ( μινιμαλ ). Ο σχεδιασμός γίνεται με ένα άγγιγμα μικρο-αλληλεπιδράσεων συμπεριλαμβανομένων των λεπτών κινούμενων σχεδίων. Όλα αυτά τα στοιχεία ανοίγουν το δρόμο, για μια φιλική προς το χρήστη, εμπειρία περιήγησης.

Κάθε ιστοσελίδα δίνει όλο και περισσότερη προσοχή στα στοιχεία που εστιάζουν στους χρήστες, για να προσθέσει περισσότερα στις μετατροπές. Τα σχέδια υλικών δημιουργούν μια αίσθηση βάθους και επιτρέπουν στον χρήστη να βλέπει τα εικονίδια με πιο συγκεκριμένο τρόπο. Αυτός ο σχεδιασμός έχει πολλά κοινά με το επίπεδο σχέδιο. Αλλά, το σημείο διαφοράς έγκειται στο βάθος και τη σκιά που είναι τα αναπόσπαστα μέρη ενός υλικού σχεδιασμού.

Feel the Web

Card-like Layouts

Τα Card-like Layouts , κάνουν την άφιξή τους στις τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων , και θα μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πολλοί ιδιοκτήτες ιστότοπων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μεγάλων κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, χρησιμοποιούν αυτόν τον σχεδιασμό. Παίζουν το στοίχημα, για να προσφέρουν μια εκτεταμένη εμπειρία χρήστη στους επισκέπτες που επισκέπτονται τις ιστοσελίδες τους. Τα σχέδια καρτών είναι τέλεια για να έχετε μικρά κομμάτια κειμένων, εικόνες καθώς και μερικά κουμπιά. Αυτό το σχέδιο παρέχει πληροφορίες για το προϊόν και εξασφαλίζει ότι οι πληροφορίες θα παραδοθούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Responsive

Feel the Web

Το responsive είναι αναγκαίο πλέον, αν ενδιαφέρεστε για τις μετατροπές του ιστότοπού σας. Συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής αυτής, ότι ο ιστότοπός σας εξασφαλίζει ότι είναι εύκολα προσβάσιμος από οποιαδήποτε συσκευή. Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τα smartphones τους για τα πάντα…

Αυτό σημαίνει ότι η ανάγκη για κινητούς συμβατούς ιστοτόπους ανεβαίνει. Αυτό εξασφαλίζει ότι ένας ιστότοπος θα επισκέπτεται από περισσότερους πελάτες, καθώς είναι εύκολο να έχει πρόσβαση μέσω τηλέφωνου κτλ. Για να εξασφαλιστεί η ανταπόκριση των δικτυακών τόπων, υπάρχει ένα πολύ ευαίσθητο εργαλείο δοκιμής σχεδιασμού ιστοσελίδων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

 

CTA (κουμπιά κλήσης προς δράση)

Οι τρέχουσες τάσεις ιστού περιλαμβάνουν επίσης κουμπιά με λεπτό περίγραμμα και κείμενο CTA μέσα στο πλαίσιο. Αυτά τα κουμπιά είναι σχεδιασμένα με έντονη αντίθεση με το χρώμα φόντου. Αυτό κάνει τους πελάτες να τους δίνουν περισσότερη προσοχή. Το CTA (Call To Action) γίνεται επίσης με ελκυστικές ετικέτες και πάλι για τον ίδιο λόγο. Έτσι θα μπορούσε να προσελκύσει την προσοχή των πελατών.

Αυτά τα κουμπιά είναι μοντέρνα και, επομένως, θα πάει εξαιρετικά καλά για την ιστοσελίδα κατά το τρέχον έτος. Τα “καταπραϋντικά” χρώματα είναι μια καλή ιδέα για χρήση σε αυτά τα κουμπιά, καθώς θα είναι ευχάριστα στα μάτια των χρηστών. Το CTA σας πρέπει να προτρέπει τους χρήστες με λέξεις όπως “Αγορά τώρα”, “Κατεβάστε δωρεάν”, “Κάντε κλικ εδώ”, Προσθήκη στο καλάθι, κλπ.

 

Rich Motion Animation

Η κίνηση κάνει τους ιστοτόπους έτσι ώστε , να ασχολούνται οι χρήστες περισσότερο. Η έγχυση ενός τέτοιου σχεδίου τονίζει την ποιότητα του προϊόντος που παρουσιάστηκε. Εμπλουτίζει την εμπειρία αγορών των χρηστών στην ιστοσελίδα και το καθιστά ευχάριστο και παιχνιδιάρικο. Σχέδια όπως η περιστροφή εικονιδίων και οι γραμμές φόρτωσης, καθιστούν την ιστοσελίδα διαδραστική για τους χρήστες.

Μερικές φορές επιτρέπει στους χρήστες σας να αισθάνονται ότι έχουν μια πραγματική εμπειρία στον ιστότοπό σας. Η ζωηρή κινούμενη κίνηση αφήνει στους πελάτες μια αξέχαστη εμπειρία.

Feel the Web

Μεγάλη κύλιση

Η μακρά κύλιση έχει ήδη φτάσει στις τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων. Και, οι εκτεταμένες χρήσεις των smartphones έχουν δώσει ώθηση στην τεχνική αυτή. Κάνοντας κλικ σε κινητές συσκευές μπορεί να φαίνεται σαν πρόβλημα για μερικούς. Αλλά, η κύλιση είναι συνήθης, και οι χρήστες δεν έχουν καμία ανησυχία πλεόν. Η συνεχής κύλιση είναι μια ιδανική επιλογή για ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν αφήγηση. Τοποθετεί τους χρήστες … σε όλο το site για την παροχή αναβαθμισμένης αλληλεπίδρασης. Η συνεχής κύλιση μπορεί να προστεθεί με εμπλοκές εικόνων μεταξύ των, για να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των χρηστών.
Επιδράσεις του ποντικιού

Τα εφέ κίνησης βοηθούν τους χρήστες να λαμβάνουν άμεσες πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο στοιχείο. Η τοποθέτηση του ποντικιού πάνω από την εικόνα του δείκτη δείχνει σχετικό περιεχόμενο σχετικά με το στοιχείο και ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με την επίδραση του στοιχείου. Ένας τέτοιος σχεδιασμός γίνεται εξαιρετικά σημαντικός για τους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Παρέχουν τις βασικές πληροφορίες στους χρήστες χωρίς να κάνουν κλικ στο στοιχείο.

Συμπεριλαμβανομένου του φαινομένου του hover, καθιστά εύκολο για τους χρήστες να γνωρίζουν αμέσως τις προδιαγραφές ενός συγκεκριμένου προϊόντος. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούν χρόνο τους, αφήνοντας τους να κάνουν κλικ στα απαιτούμενα του προϊόντος μόνο. Λόγω της αποτελεσματικότητάς τους, οι εικόνες του δείκτη έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο των τάσεων σχεδιασμού του ηλεκτρονικού εμπορίου.

 

Hero Images

Η επίδραση αυτων των φώτο, αποτελεί την ισχυρότερη ανθρώπινη αίσθηση. Έτσι, οι hero images στις ιστοσελίδες υποχρεώνουν τους χρήστες να ξοδεύουν μερικά λεπτά παραπάνω! σε οποιονδήποτε ιστότοπο. Αναπτύχθηκε ως ένα συναρπαστικό στοιχείο, και οι εικόνες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους στη διατήρηση των χρηστών σε ιστοσελίδες. Οι εικόνες αυτές που ακολουθούνται από μια διάταξη βάσει καρτών και κερδίζουν περισσότερη προσοχή ως μια τάση σχεδιασμού ιστοτόπων. Έχει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να είναι η αλληλεπίδραση των χρηστών πολύ πιο διαδραστική.

Pop Ups

Τα σημερινά αναδυόμενα παράθυρα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αφομοίωση των χρηστών ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου. Όντας γραφική περιοχή προβολής στους ιστότοπους, η εμφάνιση και το θέμα των pop-ups διαμορφώνονται γενικά από το διαχειριστή. Τα αναδυόμενα παράθυρα θεωρούνται ως “διαταραχή” στην εμπειρία περιήγησης χρηστών.

Αλλά, η αποτελεσματική χρήση μπορεί ακόμα να προσελκύσει την προσοχή των χρηστών. Το μείγμα ορισμένων εξαιρετικών τεχνικών μάρκετινγκ με τα σωστά αναδυόμενα παράθυρα μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή του ηγετικού ρόλου για τις επιχειρήσεις.

Λευκός χώρος

Ο λευκός χώρος είναι ο “αναπνεύσιμος” χώρος στον ιστότοπό σας. Δίνει αρκετό περιθώριο για το περιεχόμενο και άλλα τέτοια στοιχεία να φαίνονται τέλεια στην ιστοσελίδα σας. Ο λευκός χώρος διευκολύνει τους χρήστες στην πλοήγηση στον ιστότοπο. Ο λευκός χώρος αναφέρεται επίσης ως αρνητικός χώρος. Οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων έχουν τη δυνατότητα να συμπεριλαμβάνουν οποιοδήποτε χρώμα εκτός από λευκό. Ακόμα κι αν ονομάζεται λευκός χώρος. Ο λευκός χώρος βοηθά στην οργάνωση των προϊόντων καθώς και σε ολόκληρη τη διάταξη.

Συμπέρασμα

Αν και υπάρχουν πολλά στοιχεία σχεδιασμού ιστοσελίδων, μόνο οι εξαιρετικές είναι σε ζήτηση! Προσπαθήσαμε λοιπόν να αναφέρουμε μόνο τα εξαιρετικά στοιχεία σχεδιασμού ιστοσελίδων σε αυτή τη θέση.

Οι ιστότοποι πρέπει να διαθέτουν τα στοιχεία που ταιριάζουν στη διάταξη τους. Αλλά, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε από τα παραπάνω στοιχεία, θα πάει το σχεδιασμό των ιστοσελίδων σας σε ένα νέο επίπεδο. Οι ιστότοποι σας , πρέπει να στοχεύουν στην επίτευξη περισσότερων μετατροπών και την παροχή εξαιρετικής εμπειρίας περιήγησης στους χρήστες. Η συμπερίληψη όλων αυτών των σημείων θα διασφαλίσει ότι οι ιστότοποί σας ταιριάζουν στις απαιτήσεις των πελατών σας.

Επιπλέον, τους παρέχετε μια εκλεπτυσμένη εμπειρία χρήστη. Δοκιμάστε να συμπεριλάβετε όλο και περισσότερα από τα στοιχεία που θα μπορούσαν να εμπλέκουν τους χρήστες σας. Εάν οι χρήστες έχουν μια εξαιρετική εμπειρία, είναι βέβαιο ότι θα επισκεφτούν ξανά τον ιστότοπό σας.

Από Thomas Krypas

Μετάβαση στο περιεχόμενο