συμβουλές linkedin

Το LinkedIn είναι μακράν το μεγαλύτερο επαγγελματικό δίκτυο στον κόσμο και ένα εξαιρετικό μέρος για τη δημιουργία συνδέσεων B2B, αλλά όλα τα χρήσιμα χαρακτηριστικά του μπορεί να είναι λίγο περιοριστικά μερικές φορές, οπότε εδώ είναι μια λίστα με 10 Χρήσιμες συμβουλές και κόλπα, που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ακόμα μεγαλύτερη απήχηση στο κοινωνικό δίκτυο.

Δεδομένου ότι πιθανότατα βρίσκεστε στο LinkedIn για να ασχοληθείτε με την επιχείρηση σας, να βρείτε δουλειά ή να δίκτυωθείτε , είναι σημαντικό να κάνετε κάτι διαφορετικό που θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε…

Κάντε τον τίτλο σας κάτι περισσότερο από έναν απλό τίτλο εργασίας

Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι η περιγραφή στο επάνω μέρος της σελίδας του προφίλ σας πρέπει να είναι απλώς ένας τίτλος εργασίας. Χρησιμοποιήστε το πεδίο επικεφαλίδας για να πείτε λίγο περισσότερα για το πώς βλέπετε τον ρόλο σας, γιατί κάνετε αυτό που κάνετε και τι σας κάνει να ξεχωρίζετε. Εάν έχετε αντιπροσώπους πωλήσεων στην εταιρεία σας που ασχολούνται με τις πωλήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, τότε ρίξτε μια γρήγορη ματιά στους τίτλους της σελίδας του προφίλ τους για έμπνευση. Σχεδόν σίγουρα θα έχουν περισσότερα από τους τίτλους εργασίας τους εκεί.

Ελέγξτε τις ενημερώσεις σας ανά πάσα στιγμή

Εάν είστε σκληροπυρηνικός χρήστης του LinkedIn, τότε μπορεί να σας φαίνεται λίγο επίπονο να συνεχίσετε να συνδέεστε στον ιστότοπο για να βρείτε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις σας. Η γραμμή εργαλείων του Google Chrome LinkedIn το καταργεί και έχει επίσης μερικές ωραίες επιπλέον δυνατότητες, όπως η δυνατότητα κοινής χρήσης οποιουδήποτε άρθρου με το δίκτυό σας LinkedIn απευθείας από τη γραμμή εργαλείων. Μπορείτε επίσης να σχολιάσετε τις ενημερώσεις άλλων ατόμων. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει με ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του LinkedIn – ότι είναι εύκολο να το ξεχάσετε μέχρι να λάβετε πρόσκληση από κάποιον για σύνδεση. Αυτό βοηθά να γίνει μια ρευστή εμπειρία σε όλο τον ιστό, ενσωματώνοντας εύκολα το περιεχόμενο που βλέπετε για να κάνετε την εμπειρία πιο διαδραστική.

Φτιάξτε ένα όμορφο βιογραφικό

Συχνά η πιο πρόσφατη εργασιακή σας εμπειρία και το ιστορικό σας, θα περιέχονται στο προφίλ σας στο LinkedIn, αλλά όταν πρόκειται για αναζήτηση εργασίας, πρέπει να επιστρέψετε στη μορφή της φοβισμένης λέξης, πιθανώς ούτως ή άλλως να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τις περισσότερες πληροφορίες από το προφίλ σας στο LinkedIn. Αυτή η εύχρηστη εφαρμογή αφαιρεί τη δουλειά από εσάς, μετατρέποντας το προφίλ σας στο LinkedIn σε ένα όμορφο βιογραφικό, αμέσως. Δωρεάν στη χρήση και ένα εξαιρετικό προϊόν από τα LinkedIn Labs, αυτό είναι ένα ελάχιστα γνωστό εργαλείο που θα μπορούσε να εξοικονομήσει πολύ χρόνο για τους περισσότερους.

Αποθηκεύστε τις αναζητήσεις σας

Ένα λίγο γνωστό κόλπο στο LinkedIn είναι η δυνατότητα αποθήκευσης έως και 3 αναζητήσεων. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ χρήσιμο στην αρχή, αλλά αυτό το τέχνασμα σας επιτρέπει να αποθηκεύετε αναζητήσεις για άτομα και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μέσω email κάθε φορά που αλλάζουν τα αποτελέσματα. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο αν ψάχνετε για πιθανούς υπαλλήλους, νέες συνδέσεις δικτύου ή πιθανώς εργοδότες. Για να αποθηκεύσετε την αναζήτησή σας, απλώς εκτελέστε την αναζήτησή σας για άτομα στη γραμμή στο επάνω μέρος και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «αποθήκευση αναζήτησης» πάνω δεξιά. Σκεφτείτε το είδος των αναζητήσεων που μπορείτε να εκτελέσετε εδώ και θα σας δώσουν σχετικά και ενδιαφέροντα αποτελέσματα, για να λάβετε πρακτικά άμεσες ενημερώσεις του κλάδου από το LinkedIn.

Feel the Web

Προφίλ LinkedIn στο email σας

Η εύρεση νέων συνδέσεων στο LinkedIn μπορεί να είναι μία από τις πιο τρομακτικές εργασίες και συχνά θα ξεχνάτε άτομα που επικοινωνήσατε με τα οποία θέλατε να προσθέσετε αλλά δεν το κάνατε εκείνη τη στιγμή. Αυτό το εύχρηστο πρόσθετο για τον Chrome/Firefox σάς επιτρέπει να αναδείξετε το προφίλ LinkedIn των ατόμων στα οποία στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αμέσως. Αυτό λειτουργεί στους περισσότερους λογαριασμούς αλληλογραφίας ιστού, συμπεριλαμβανομένου του Gmail. Και ένα ωραίο πρόσθετο σε αυτό είναι ότι εάν το άτομο στο οποίο στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν έχει προφίλ LinkedIn, μπορείτε να το καλέσετε να συμμετάσχει στο LinkedIn μέσα από το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μετατρέψτε την περίληψή σας σε ιστορία

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πείτε για τη σύνοψή σας στο LinkedIn είναι – βεβαιωθείτε ότι έχετε μια! Είναι εκπληκτικό πόσοι άνθρωποι εξακολουθούν να αφήνουν αυτό το πεδίο κενό όταν δημιουργούν το προφίλ τους στο LinkedIn. Η περίληψή σας είναι η ευκαιρία σας να πείτε τη δική σας ιστορία – επομένως μην τη χρησιμοποιείτε μόνο για να απαριθμήσετε τις δεξιότητές σας ή τους τίτλους εργασίας που είχατε. Προσπαθήστε να ζωντανέψετε γιατί αυτές οι δεξιότητες έχουν σημασία – και τη διαφορά που μπορούν να κάνουν στα άτομα με τα οποία συνεργάζεστε. Μην φοβάστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο, δοκιμάστε μερικά προσχέδια και εκτελέστε τη σύνοψή σας από άτομα που γνωρίζετε. Αυτό είναι το πιο προσωπικό σας κομμάτι του μάρκετινγκ περιεχομένου – και αξίζει τον κόπο.

Διαχείριση αγγελιών εργασίας

Αυτή η εύχρηστη εφαρμογή LinkedIn σας επιτρέπει να ρυθμίσετε και να παρακολουθείτε έργα ακριβώς μέσα στο LinkedIn, μέσω του λογισμικού ManyMoon. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν συνδέεστε τακτικά με ελεύθερους επαγγελματίες στο LinkedIn με τους οποίους εργάζεστε σε έργα. Αντί να παρακολουθείτε τα πάντα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα έργα σας μπορούν να εκτελεστούν μέσα στο LinkedIn, με κάθε εργασία και προηγούμενο διάλογο προσβάσιμο μέσω της εφαρμογής για εύκολη διαχείριση. Αυτή η εφαρμογή είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμη καθώς σας επιτρέπει να ενσωματώσετε τις Εφαρμογές και τα Έγγραφα Google σε έργα, ώστε να μπορείτε να εργαστείτε σε έγγραφα συνεργασίας με συναδέλφους, υπαλλήλους και συνδέσμους. Αυτή η εφαρμογή είναι εξαιρετική για πολλούς επαγγελματίες, με ένα ευρύ φάσμα χρήσεων και σας συνιστώ να το δοκιμάσετε.

Μπορείτε να εξαγάγετε τις συνδέσεις σας στο LinkedIn

Αυτό είναι ένα ωραίο μικρό κόλπο διαθέσιμο στο LinkedIn που σας επιτρέπει να κατεβάζετε εύκολα τις συνδέσεις σας σε email. Για να εισαγάγετε τις επαφές σας σε σχεδόν οποιονδήποτε λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απλώς μεταβείτε στο linkedin.com/connections ενώ είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας. Επιλέξτε τις συνδέσεις σας και, στη συνέχεια, στο κάτω μέρος της σελίδας κάντε κλικ στην επιλογή «Εξαγωγή συνδέσεων» και επιλέξτε τον λογαριασμό email που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Όλες οι συνδέσεις σας θα είναι πλέον διαθέσιμες στο πρόγραμμα -πελάτη αλληλογραφίας σας, γεφυρώνοντας εύκολα το χάσμα μεταξύ των δύο.

Βελτιστοποιήστε το προφίλ σας για SEO

Το SEO εξακολουθεί να ισχύει για το δικό σας προφίλ LinkedIn και αποτελεί σημαντικό στοιχείο για να βρεθείτε τόσο στο LinkedIn όσο και όταν κάποιος ψάχνει στο Google. Έχετε περάσει όλο αυτό το διάστημα στη δημιουργία του προφίλ σας, ώστε τώρα να θέλετε να φανείτε μπροστά!

Feel the Web

Προσθέστε ένα βίντεο στη σελίδα της εταιρείας σας

Το LinkedIn εισήγαγε βίντεο για προσωπικά προφίλ , αλλά τώρα μπορείτε να προσθέσετε ένα βίντεο και στο εταιρικό προφίλ σας. Αυτό είναι πραγματικά εύκολο να γίνει μέσα στη σελίδα της εταιρείας. Για να προσθέσετε ένα βίντεο, μεταβείτε στη σελίδα της εταιρείας σας και κάντε κλικ στο «υπηρεσίες» στο επάνω μέρος. Επιλέξτε «προσθήκη προϊόντος ή υπηρεσίας» και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας στο βήμα 10. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε το βίντεό σας και να προσθέσετε έναν τίτλο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαιτούμενα πεδία, όπως μια κατηγορία και περιγραφή για την υπηρεσία ή το προϊόν που προσθέτετε. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε εδώ μια λέξη -κλειδί που σχετίζεται με την επιχείρησή σας, για να διατηρήσετε τις βέλτιστες πρακτικές για SEO. Προς το παρόν, μπορείτε να προσθέσετε μόνο βίντεο από το YouTube.

Έξτρα Tip

Σχολιάζετε..

Η κοινή χρήση είναι εξαιρετική – αλλά είναι μόνο η αρχή. Όταν προσθέτετε σχόλια στις κοινοποιήσεις σας, δίνετε στον εαυτό σας μεγαλύτερη προβολή και αρχίζετε να εκφράζετε γιατί πιστεύετε ότι ένα συγκεκριμένο κομμάτι περιεχομένου έχει σημασία. Τα καλά εκφρασμένα σχόλια σάς δίνουν επίσης τη δυνατότητα να μοιράζεστε ένα ευρύτερο φάσμα περιεχομένου. Μπορεί να μην συμφωνείτε με μια άποψη, αλλά να τη βρίσκετε ενδιαφέρουσα, για παράδειγμα. Ένα σχόλιο που μπορεί να εκφράσει αυτή την άποψη αρχίζει να καθιερώνει τη γνώμη και την ειδικότητα σας. Είναι επίσης πιο πιθανό να αντλήσει πρόσθετα σχόλια, τα οποία στη συνέχεια ανεβάζουν το προφίλ σας στο LinkedIn. Έχετε αυτό το μυαλό όταν γράφετε το σχόλιό σας – και βεβαιωθείτε ότι λέτε κάτι που χαίρεστε με τους ανθρώπους που συσχετίζονται μαζί σας.

Από Feel the Web

Μετάβαση στο περιεχόμενο