Top 10 Marketing Certifications , που αξίζουν τα χρήματα τους 🎓🚦!

 

Πριν από χρόνια, είπα ότι οι πιστοποιήσεις δεν είχαν σημασία. Τότε, ήταν αλήθεια. Όμως με την πάροδο του χρόνου, οι πιστοποιήσεις μάρκετινγκ έχουν εξελιχθεί και μπορεί να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για πολλούς.

Έγιναν πιο εξειδικευμένοι και προσανατολισμένοι στη λύση – βασικά, είναι πολύ πιο πολύτιμοι. Αυτές τις μέρες, θα έλεγα ότι υπάρχει ένα μέρος για πιστοποιήσεις μάρκετινγκ στο βιογραφικό σας, ειδικά αν μόλις ξεκινήσετε.

Αλλά δεν είναι μόνο ότι τα μαθήματα πιστοποίησης , προσφέρουν διορατικότητα και αξία. Οι πιστοποιήσεις μάρκετινγκ μπορούν επίσης να επικυρώσουν τις υπάρχουσες γνώσεις σας.

Δυστυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές άχρηστες ή μη ενημερωμενες  πιστοποιήσεις μάρκετινγκ, ακόμα και απο γνωστά Ινστιτούτα.

Πώς πρέπει να ξέρετε τι θα ακολουθήσετε;

Έκανα τη σκληρή δουλειά για εσάς, πέρασα από δεκάδες προγράμματα πιστοποίησης μάρκετινγκ και έψαξα τα δεδομένα για να βρω τις δέκα πιστοποιήσεις που αξίζει να λάβετε ( με τα περισσότερα απο αυτά να τα έχω παρουκολούθησει ).

Digital Marketing Institute’s Digital Marketing Pro

Αυτή η πιστοποίηση είναι δύο σε ένα. Όταν ολοκληρώσετε το μάθημά σας στο Digital Marketing Pro, θα έχετε πιστοποίηση τόσο από το Digital Marketing Institute όσο και από την American Marketing Association.

Αλλά η πραγματική ερώτηση είναι: Ποια μαθήματα μαθαίνετε και πώς μπορείτε να τα εφαρμόσετε στην εργασία σας;

Λοιπόν, ας δούμε το πρόγραμμα σπουδών! Η πιστοποίηση απαιτεί δέκα μαθήματα, ξεκινώντας από μια εισαγωγή στο ψηφιακό μάρκετινγκ και ολοκληρώνοντας μια προηγμένη κατηγορία στρατηγικής ψηφιακού μάρκετινγκ.

Μόλις μάθετε τα βασικά του ψηφιακού μάρκετινγκ (αρχές, ερευνητικές μέθοδοι, ψυχολογία καταναλωτών κ.λπ.), μπορείτε να αρχίσετε να εξερευνάτε τα πιο απαιτητικά θέματα:

-Ποια είναι τα δομικά στοιχεία μιας επιτυχημένης στρατηγικής μάρκετινγκ περιεχομένου;
-Πόσο συχνά πρέπει να δημοσιεύετε περιεχόμενο;
-Πρέπει να εστιάσετε στη δημιουργία περιεχομένου ή στην επιμέλεια περιεχομένου;
-Αυτό το πρόγραμμα καλύπτει τα πάντα, από το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης έως τη βελτιστοποίηση ιστότοπων. Μπορεί να μην ταιριάζει στον προϋπολογισμό όλων, αλλά είναι μια πιστοποίηση που αξίζει να εξεταστεί.

Κόστη:

  • DMI Expert (Postgraduate Diploma in Digital Marketing): 3,787
  • Digital Marketing Pro (DMI x AMA Dual Certification): 1,368
  • DMI Master (Certified Digital Marketing Master): 11,515

Πιστοποίηση Microsoft Advertising

Όσον αφορά τις πιστοποιήσεις μάρκετινγκ, πολλοί τείνουν να ακολουθούν ό, τι είναι γνωστό.

Γι ‘αυτό σας προτείνω να γίνετε Microsoft Certified Professional. Για αρχάριους, είναι εντελώς δωρεάν. Το πρόγραμμα σας βοηθά να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα διαφημιστικά σας δολάρια και να βελτιστοποιήσετε τις διαφημιστικές σας καμπάνιες.

Επιπλέον, μόλις ολοκληρώσετε την πιστοποίηση, θα τοποθετηθείτε στον κατάλογο μελών, ώστε οι πιθανοί εργοδότες να μπορούν να επιβεβαιώσουν γρήγορα την κατάσταση πιστοποίησης. Μπορείτε ακόμη και να γίνεται γνωστός απο έναν διευθυντή μάρκετινγκ καθώς κοιτάνε τον κατάλογο!

Αυτή η πιστοποίηση είναι ένα εξαιρετικό βήμα για όποιον ξεκινά στον κόσμο του μάρκετινγκ.

Κόστος: Δωρεάν!

Google Analytics Individual Qualification

Η πιστοποίηση του Google Analytics είναι εξαιρετικά εξειδικευμένη.

Το Google Analytics πρέπει να βρίσκεται στη ζώνη εργαλείων κάθε εμπόρου. Ένας καλά εκπαιδευμένος ειδικός στο ψηφιακό μάρκετινγκ μπορεί να χρησιμοποιήσει το Google Analytics για να εντοπίσει γρήγορα τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες μιας συγκεκριμένης στρατηγικής διαφήμισης.

Οπλισμένοι με μια ισχυρή κατανόηση του Google Analytics, θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία αποτελεσματικών καμπανιών ψηφιακού μάρκετινγκ.

Τι χρειάζεται για να λάβετε πιστοποίηση;

Η εξέταση διαρκεί 90 λεπτά και πραγματοποιείται σε μία συνεδρία. Όπως και οι περισσότερες πιστοποιήσεις σε αυτήν τη λίστα, χρειάζεστε ένα ελάχιστο σκορ 80% για να περάσετε. Εάν αποτύχετε, πρέπει να περιμένετε μια εβδομάδα πριν προσπαθήσετε ξανά.

Τυχερός για εσάς, θα έχετε πρόσβαση σε άφθονο υλικό μελέτης, ευγενική προσφορά της Google.

Τα μαθήματά τους στο Google Analytics για αρχάριους και για προχωρημένους στο Google Analytics μπορεί να φαίνονται απλά με την πρώτη ματιά, αλλά περιέχουν ζωτικές πληροφορίες που θα χρειαστείτε καθημερινά ως έμπορος.

Ένα απόλυτο πρέπει και το μόνο που θα σας κοστίσει είναι ο χρόνος και η προσοχή σας.

Κόστος: Δωρεάν!

Πιστοποίηση ψηφιακού μάρκετινγκ OMCP

Εάν δεν έχετε ακούσει ποτέ για την Πιστοποίηση Online Marketing Certified Professional (OMCP), αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Είναι μια αρκετά προηγμένη πιστοποίηση και όχι για κανέναν ολοκαίνουργιο στον κόσμο του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Εάν θέλετε να αποκτήσετε μια πιστοποίηση ψηφιακού μάρκετινγκ OMCP, πρέπει να αποδείξετε πλήρως την τεχνογνωσία σας στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημες προϋποθέσεις για τις εξετάσεις OMCP, υπάρχουν μερικά κριτήρια που πρέπει να πληροίτε εάν θέλετε να πιστοποιηθείτε. Αμέσως από το ρόπαλο, θα χρειαστείτε πολλή εμπειρία.

Όχι μόνο χρειάζεστε βαθμολογία στις εξετάσεις OMCP, αλλά θα πρέπει επίσης να πληροίτε τουλάχιστον μία από αυτές τις τρεις προϋποθέσεις:

5000 ώρες εμπειρίας
Μεταπτυχιακό πτυχίο με 2000 ώρες εμπειρίας
Ολοκλήρωση εγκεκριμένου μαθήματος ψηφιακού μάρκετινγκ με εμπειρία 1000 ωρών
Μόλις περάσετε τις εξετάσεις σας, μπορείτε να ζητήσετε την πιστοποίησή σας και να επιβεβαιώσετε την κατάστασή σας.

Λοιπόν, τι θα μάθετε; Θα ξεκινήσετε μαθαίνοντας τα πλεονεκτήματα του μάρκετινγκ περιεχομένου, πώς να βελτιστοποιήσετε το ποσοστό μετατροπών σας και όλα σχετικά με τις στρατηγικές μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στη συνέχεια, τα μαθήματα καλύπτουν μάρκετινγκ για κινητά και αναζήτηση επί πληρωμή.

Το μάθημα ολοκληρώνεται με μια εις βάθος ματιά στο SEO, το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων και τη γενική ψηφιακή ανάλυση.

Το μάθημα μπορεί να είναι απαιτητικό, αλλά με αυξημένο δυναμικό κέρδους έως και 26%, δεν είναι περίεργο ότι αυτό το μάθημα έχει υψηλή ζήτηση.

Κόστη:

  • OCMA: 225
  • OCMP: 395

Hootsuite Academy Marketing Certification

Το καλύτερο για αυτό είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Hootsuite Academy ως εργαλείο για να εντοπίσετε τις αδυναμίες του ψηφιακού μάρκετινγκ και να τις ενισχύσετε.

Εάν γνωρίζετε ήδη τι κάνετε στον κόσμο του μάρκετινγκ, αλλά αναζητάτε περισσότερες οδηγίες σχετικά με τη χρήση του προγράμματος Hootsuite, υπάρχει ένα μάθημα για αυτό.

Από την άλλη πλευρά, εάν ψάχνετε για ένα πιο σε βάθος πρόγραμμα που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν επίσης μια σειρά μαθημάτων για αυτό.

Έχουν ακόμη και εξαιρετικά εξειδικευμένα μαθήματα μάρκετινγκ για όσους εργάζονται σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη ή η κοινωνική υποστήριξη.

Η συμβουλή μου? Δείτε το βιογραφικό σας και δείτε ποιες δεξιότητες χρειάζεστε για να αναπτύξετε. Επωφεληθείτε από τα μαθήματα του Hootsuite, ξοδεύοντας λίγο χρόνο και χρήματα για να κάνετε τον εαυτό σας ισχυρότερο έμπορο στο διαδίκτυο.

Κόστος: Διαθέτουν εννέα πιστοποιήσεις, από 99  έως 999 .

Google Ads Marketing Certification

Το Google Analytics και το Google Ads είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Όσο πιο εξοικειωμένοι είστε με τα εργαλεία Google, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να κάνετε λάθη μάρκετινγκ.

Το Google Ads μπορεί να δημιουργήσει ή να σπάσει τη στρατηγική μάρκετινγκ, γι ‘αυτό η απόφασή του είναι απόλυτο απαραίτητο εάν μόλις ξεκινήσετε.

Ακόμα κι αν έχετε ήδη εκτελέσει μερικές καμπάνιες, αξίζει να περάσετε περίπου πέντε ώρες για να αποκτήσετε αυτήν την πιστοποίηση.

Το μάθημα βοηθάει να ρίξουμε λίγο φως στα πιο περίπλοκα θέματα του Google Ads. Εάν δεν είστε σαφείς σχετικά με την πρόταση αξίας της ψηφιακής διαφήμισης, τη δημιουργία μιας καμπάνιας από το μηδέν ή τη μέτρηση μετρήσεων, αυτό είναι το μάθημα που χρειάζεστε.

Κόστος: Δωρεάν!

YouTube Certified

Είναι εκπληκτικό το πόσο σπάνια εμφανίζεται αυτή η πιστοποίηση – το YouTube είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση στον κόσμο του μάρκετινγκ.

Κάθε φορά που οι marketeers μιλούν για πιστοποιήσεις, τείνουν να επικεντρώνονται σε μαθήματα που καλύπτουν τα βασικά στοιχεία της πλοήγησης στο οικοσύστημα ψηφιακού μάρκετινγκ.

Αλλά μερικές φορές, αυτό δεν είναι πραγματικά αυτό που χρειάζεστε.

Μερικές φορές, χρειάζεστε ένα μάθημα που σας βοηθά να κατανοήσετε τι βρίσκεται κάτω από την κουκούλα ενός συγκεκριμένου εργαλείου.

Δεν μπορώ να σκεφτώ ένα μάθημα που είναι πιο υποτιμημένο από την πιστοποίηση YouTube.

Αυτό που κάνει το μάρκετινγκ βίντεο τόσο ισχυρό είναι πόσο συναρπαστικό μπορεί να γίνει. Και η εκμάθηση των συμβουλών και των κόλπων για τη δημιουργία ελκυστικού οπτικού περιεχομένου αξίζει σίγουρα το χρόνο σας.

Η πιστοποίηση YouTube έχει να κάνει με τα θεμελιώδη στοιχεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και την εφαρμογή τους στην πλατφόρμα του YouTube.

Με μαθήματα όπως ανάπτυξη καναλιών, ιδιοκτησία περιεχομένου και δημιουργία εσόδων, εστιάζονται στη διδασκαλία σας πώς να δημιουργήσετε συναρπαστικό περιεχόμενο που μετατρέπει τους επισκέπτες σε αγοραστές.

Κόστος: Δωρεάν!

HubSpot Content Marketing Certification

Εάν επιθυμείτε την ανάπτυξη των δεξιοτήτων μάρκετινγκ περιεχομένου σας, η ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος θα πρέπει να περιλαμβάνεται στη λίστα υποχρεώσεων.

Η πιστοποίηση περιεχομένου HubSpot περιλαμβάνει 12 μαθήματα, που σας βοηθούν να δημιουργήσετε ένα ισχυρό ίδρυμα μάρκετινγκ περιεχομένου προτού σας διδάξει πώς να δημιουργήσετε έναν εξαιρετικό κατάλογο περιεχομένου.

Αυτό που κάνει το HubSpot μοναδικό είναι να σας βοηθήσει να κατανοήσετε την αξία της αφήγησης και πώς να δημιουργήσετε σωστά ένα πλαίσιο δημιουργίας περιεχομένου.

Καλύπτουν τα πάντα, από το πώς να δημιουργήσετε μια στρατηγική blogging επισκεπτών έως τον τρόπο προώθησης του περιεχομένου σας.

Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε κάποιον που μόλις ξεκίνησε ένα νέο ιστολόγιο ή θέλει να αναπτύξει ένα υπάρχον.

Κόστος: Δωρεάν!

Facebook BluePrint Marketing Certification

Η τεράστια εμβέλεια του Facebook το καθιστά ακαταμάχητο στους ψηφιακούς εμπόρους. Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν τι κάνει μια καμπάνια διαφημίσεων στο Facebook να λειτουργεί.

Συνήθως, οι ψηφιακοί έμποροι χρησιμοποιούν τις ίδιες τακτικές που εφαρμόζουν στο Google Ads και την αποκαλούν καθημερινά.

Ωστόσο, το Facebook είναι ο δικός του κόσμος και είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το επίπεδο της γης αν θέλετε να δημιουργήσετε επισκεψιμότητα και μετατροπές.

Το Facebook προσφέρει δύο μοναδικές πιστοποιήσεις: το Facebook Certified Planning Professional και το Facebook Certified Buying Professional.

Προτού μπορέσετε να γίνετε πιστοποιημένος επαγγελματίας προγραμματισμού Facebook, πρέπει να αποδείξετε ότι κατανοείτε πώς να σχεδιάσετε επιτυχημένες καμπάνιες, να στοχεύσετε το κατάλληλο κοινό για μέγιστο αντίκτυπο και να μεγιστοποιήσετε την προσέγγιση χρηστών.

Εάν θέλετε να είστε Πιστοποιημένοι επαγγελματίες στο Facebook, πρέπει να μάθετε να διαχειρίζεστε τις σελίδες, να κατανοείτε το Facebook Pixel και να δημιουργείτε συναρπαστικές διαφημίσεις στο Facebook.

Κόστος: 150 ανά πιστοποίηση

SEMrush SEO Toolkit Course

Εάν οι μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να δουν την επιχείρησή σας, μπορεί να μην υπάρχει. Εάν το SEO διατηρεί ευτυχείς τις μηχανές αναζήτησης όπως το Google, γιατί δεν θέλετε να αφιερώσετε χρόνο για SEO;

Υποθέτω ότι υπάρχουν πολλοί έμποροι που φοβούνται το SEO. Είναι συχνά πολύ πιο δύσκολο να τυλίγεις το SEO από το μάρκετινγκ περιεχομένου ή το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων.

Το μάθημα SEO Toolkit τους είναι μια βαθιά βουτιά στον κόσμο του SEO και χρειάζεται μόνο τρεις ώρες για να ολοκληρωθεί.

Μόλις περάσετε τις εξετάσεις , θα είστε έτοιμοι να διαχειριστείτε την έρευνα λέξεων-κλειδιών, τη μέτρηση μετρήσεων και τη δημιουργία καμπανιών.

Κόστος: Δωρεάν!

 

* BONUS : FTW ACADEMY

Σε λίγο καιρό προετοιμαστείτε να υποδεχθείτε για το πιο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σύστημα , με τα πιο ανανεωμένα υλικά και trends, σε συνδυασμό με την εμπειρία μας.

Συμπερασματικά

Το ψηφιακό μάρκετινγκ αλλάζει κάθε μέρα. Οι πλατφόρμες και οι τακτικές που λειτούργησαν πριν από λίγα χρόνια δεν λειτουργούν τόσο καλά σήμερα.

Ως marketeer, η δουλειά σας είναι να παραμείνετε στην αιχμή των trends και τεχνολογίας. Σε μια βιομηχανία που κινείται γρήγορα, αυτό μπορεί να είναι αρκετά σύνθετο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μαθήματα όπως αυτά μπορεί να είναι τόσο χρήσιμα. Είναι αρκετά σύντομα και οικονομικά ώστε να μην χρειάζεται να εγκαταλείψετε την καθημερινή σας εργασία . Αλλά είναι επίσης αρκετά διεξοδικά ώστε να κατέχετε και πολύτιμες πληροφορίες.

Από Thomas Krypas

Μετάβαση στο περιεχόμενο