Feel the Web

Σε υψηλά ποσοστά έχει φθάσει πλέον η χρήση του Διαδικτύου στην Ελλάδα, καθώς σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες «σερφάρουν» στο Internet τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

 

Παράλληλα, σε πολύ υψηλά επίπεδα έχει ανέλθει πλέον και η χρήση των smartphones με 8 στους 10 Έλληνες να έχουν μία τέτοια συσκευή, η οποία, μάλιστα, αποτελεί και τον κύριο τρόπο τους προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

 

Σύμφωνα με την έρευνα της Focus Bari με την επωνυμία Focus On Tech Life,

 

η οποία ήταν πανελλαδική και αφορά τις ηλικίες 13-74 ετών και για το α’ τρίμηνο του 2018, το ποσοστό των Ελλήνων που έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο -με οποιαδήποτε συχνότητα- έχει φθάσει πλέον στο 85%, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το 82% της αμέσως προηγούμενης μέτρησης στο τέλος του 2017.

 

Το 53% κάνει χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο μέσος όρος χρήσης σε ημερήσια βάση φθάνει τα 207 λεπτά (σχεδόν 3,5 ώρες), εκ των οποίων η μία ώρα αφορά τα social media για το 29% των χρηστών!

 

Το 78% των Ελλήνων καταναλωτών έχει smartphone (84% στην Αττική, 82% στη Θεσσαλονίκη και 73% στην περιφέρεια) με τη χρήση να είναι καθολική στις ηλικίες έως 34 ετών. Μέσω smartphone συνδέεται στο Διαδίκτυο το 73% των Ελλήνων, ποσοστό που κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από 90% στις ηλικίες έως 34 ετών. Μάλιστα, το 28% «σερφάρει» στο Διαδίκτυο από το smartphone του για πάνω από 1 ώρα ημερησίως, ποσοστό που αυξάνεται στο 52% στις ηλικίες 13-34 ετών.

 

Η σημασία του smartphone στη σύγχρονη ψηφιακή πραγματικότητα αποδεικνύεται και από το ότι στο 77% των νοικοκυριών με σύνδεση στο Διαδίκτυο το κινητό τηλέφωνο δηλώνεται ως πρώτη επιλογή σύνδεσης με τον φορητό υπολογιστή να είναι η δεύτερη επιλογή με 53%. Σημειωτέον πως το 71% των ελληνικών νοικοκυριών έχει σύνδεση στο Διαδίκτυο και το 29% διαθέτει συνδρομητική τηλεόραση.

 

Τα ποσοστά χρήσης είναι πολύ υψηλά και στην νεότερη γενιά. Στις ηλικίες 5-12 ετών το ποσοστό χρήσης του Διαδικτύου φθάνει στο 78%, ενώ στην ομάδα 10-12 ετών ανεβαίνει στο 89%. Δημοφιλέστερο μέσο πρόσβασης το tablet (38%) και ακολουθούν το smartphone (29%) και ο φορητός υπολογιστής (20%).

 

Τέλος, τα παιδιά δείχνουν να αποκτούν κινητό τηλέφωνο στην ηλικία των 10 ετών.

 

Συνολικά, το ποσοστό χρήσης κινητού στην κατηγορία 5-12 ετών φθάνει στο 17% και των παιδιών 10-12 ετών φθάνει το 34%.

Από Feel the Web

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο