Πώς να κάνετε το Brand σας, δημοφιλές

Στον πυρετό των start-ups, καθημερινά δημιουργείται μια εταιρία, όχι απαραίτητα πολύ διαφορετική απο την δική σας και γιαυτό χρειάζεται να γνωρίζετε πώς να κάνετε το Brand σας δημοφιλές, ώστε να ξεχωρίζετε.

Μπορεί να είναι τελείως καινοτόμος ή απλά να προσθέτει αξία ή να διαφοροποιείται στα σημεία, σίγουρα όμως ήρθε για να πάρει ένα μερίδιο αγοράς, με ότι και να σημαίνει αυτό.

Πώς μπορεί η φίρμα σου να επιβιώσει και να γίνει ακόμα πιο γνωστή στο κοινό? Υπάρχει κάποια μυστική συνταγή? Υπάρχουν κάποιες κρυφές τεχνικές?

Ευτυχώς όχι, απλά ακολουθώντας τις πιο βασικές διαδικασίες που περιγράφονται παρακάτω.

  1. Κατακτώντας την ψυχολογία

Ξεκινώντας απο την ψυχολογία των χρωμάτων, επιλέξτε ένα ή δύο χρώματος που θα συνδυάζονται μεταξύ τους και θα δηλώνουν το υποσυνείδητο μήνυμα που θέλετε να αποδώσετε.

Παράλληλα , μπορείτε να επιλέξετε και ένα moto που θα υποδηλώνει την αξία που λαμβάνει ο χρήστης ή πελάτης σας, ενώ θα καταλαβαίνει με τι ασχολείται η επιχειρήση σας άμεσα ή έμμεσα.

2. Δημιουργώντας την Εικόνα
Μετά την ψυχολογία των χρωμάτων και των σχημάτων, σειρά έχει να προσέξετε τι εικόνες θα επιλέξετε , απο τις συνημμένες στα άρθρα που ανεβάζετε , μέχρι τα cover και την ιστοσελίδα σας. Πρέπει και εκεί, σύμφωνα με τις επιταγές του σημερινού marketing , να δίνουν το κύρος που χρειάζεται μαζί με ένα πνεύμα συνεργασίας και ανθρωποκεντρικότητας.

3. Marketing
Έχοντας πλέον δημιουργήσει την εικόνα, που πρέπει και επιθυμείτε, σειρά έχει η σύσταση του Marketing team and strategy. Αν πρόκειται για one man show επιχείρηση, είναι οπως καταλαβαίνετε αρκετά δύσκολο να υλοποιηθεί και αυτός ο τομέας απο εσάς, γιαυτό απαραίτητα πρέπει να προσλάβετε είτε εντός, είτε με εξωτερική συνεργασία, τον σύμβουλο και την ομάδα , που θα φροντίσει την οργάνωση και προβολή της επιχείρησης σας.

4. Networking
Η δικτύωση, όπως ονομάζεται , δηλαδή η επαφή με άλλους επαγγελματίες ή ενδιαφερόμενους, είναι άλλη μια επένδυση περισσότερο χρόνου. Υπάρχουν πολλά οφέλη για τη δικτύωση, αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους. Πηγαίνοντας έξω με “τι μπορώ να πάρω” στάση, μόνο άκαρπες θα είναι οι επαφές σας πριν ακόμα ξεκινήσετε. Αλλά, φυσικά, θα πρέπει να γνωρίζετε τι επιστρέφει το networking, όταν εφαρμόζεται αρμονικά:

  • Οφέλη φιλίας
  • Ευκαιρίες
  • Συμβουλές
  • Βοήθεια πάσης φύσεως
  • Θετική Επιρροή

Συμπερασματικά, αν δημιουργείτε τώρα ένα brand ή απλά θέλετε να “βγείτε μπροστά” και να γίνετε εμφανείς και στο κοινό σας, ξεκινήστε με τα 4 παραπάνω βήματα και με στρατηγική και υπομονή, θα δείτε το ιδανικό αποτέλεσμα άμεσα.

Από Thomas Krypas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο